Last news in Fakti

2 Декември, 2016 14:58 27 992 23

На политиците не им пука и не зачитат народа

  • слави трифонов-
  • референдум-
  • бюджет-
  • политици-
  • народ

Шоуменът порица политиците, задето си гласуваха по 11 лева субсидия на глас

На политиците не им пука и не зачитат народа - 1

Слави Трифонов, един от инициаторите на Референдума, изрази възмущението си от депутатите. Причината бе, че "народните избраници" не се съобразиха с волята на избирателя да бъде намалена партийната годишна субсидия. Вчера те отново си гласуваха по време на приемането на бюджета размерът й да е от 11,00 лева. Народните представители не взеха предвид волята на народа - 2 516 791 граждани, субсидията да се намали на 1,00 лв.

Спите ли? 24 дни след провеждането на националния референдум, в който участваха повече от половината български избиратели и две трети от тях – два милиона и половина казаха „ДА“ и на трите въпроса в допитването, вчера в парламента по време на гласуването за бюджета за 2017 година партиите, без никакво обсъждане, гласуваха отново да получат по 11 лева на глас, заяви Трифонов.

"И какво от това?! Вчера в парламента беше гласуването на бюджета за 2017 г. И познайте - партиите най-нагло и най-безочливо и без никакво обсъждане, директно си гласуваха да получават по 11 лева на глас. Тоест, гласуваха си, хората, които не искат да им дават тия пари, да продължат да им ги дават. Няма по-ясна демонстрация от това, че на тези депутати и на тия сегашни политици, не им пука и няма как да зачетат волята на народа. Страхът и ужасът им от резултатите на референдума вече придобиват комични окраски“, коментира Трифонов.

Водещият на забавното вечерно шоу съпостави изказвания на бившия служебен премиер Георги Близнашки, който нападна Трифонов в социалните мрежи.

„Ето, вижте какво каза един доказал се през годините като приятел на истината професор, каза Слави Трифонов и го цитира: "Някой трябва да се изправи срещу Слави и да каже „Достатъчно! Абсурдно е шоумен, татуиран от главата до петите, да прекроява политическото пространство“.

"Това е едно много експертно и професионално изказване, много е аргументирано – 'щото съм бил татуиран. Референдумът, подкрепен от три милиона и половина е лош, защото съм татуиран. Ако трябва да вляза в малоумната риторика на Близнашки, бих казал: „Професоре, ако си беше татуирал имената на всички партии, на които си слугувал, нямаше да ти стигне мястото по кожата. А, между другото, имаш много кожа“.

„Един друг експерт по всичкология, Андрей Райчев е изказал следното професионално мнение: „За щастие този парламент няма време да направи промените в избирателната система“. Според Андрей Райчев, „най-обнадеждаващото било, че в партиите има консенсус срещу мажоритарната система“.

"Тук е прав господин Райчев, защото в партиите наистина има консенсус срещу мажоритарната система. То нали затова беше референдумът. Имаше референдум точно заради това. И партиите имат консенсус срещу мажоритарния вот, а в народа има консенсус „ЗА“ мажоритарната система. Кой е правият за господин Райчев?! Разбира се, този, който дава парите. Все пак една учителка с 400 лева заплата не може да си поръча социология“, заяви Трифонов.

Трифонов отправи и емоционален апел към политическата ни класа.

„И така, към депутатите: Колкото и да си завирате главата в пясъка за резултата от референдума, задникът ви е винаги на открито.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азаз

    19 53 Отговор
    Абе Славчо гологлавчо,ти в коя държава живееш бе овчи?
    Да си чувал поговорката:гарван-грвана око не вади.
    Ти били си гласувал да ти спрат кинтите от Босфор ТВ и да ти дават по 1 лев на предаване???
    Много станахте тея ,дето си вярвате-само дето накрая ще стане като със Бареков-всяко чудо за 3 дни,парата в джоба и народа да го духа....
  • 2 Тодоров

    63 6 Отговор
    Върха на наглостта - 30 милиона лв. в джоба на партиите, след като всички декларираха подкрепата за референдума. Или са си казали единодушно - то повече аванта няма да има, ами дай си краднем за последно.
  • 3 Истината

    14 53 Отговор
    Този не разбра ли че народа не иска да дава държавата на шоумен. И защо не каже на хората че вече е мултимилионер и заразлика от подобните нему на запад,не е направил никаква фондация за подпомагане на деца,болни и т.н.! Да,купува си супер голи,яхта за 15млн. и се прави на загрижен за България и Народа. Стига гавра,такива са и в момента на власт. Наглост без край!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Измамата

    53 1 Отговор
    Тя, истината е една.....,който се е докопал до властта заживява в някакъв паралелен свят и се мисли за велик. Слави е напълно прав , както и да го оплюват,той говори верни неща и народа това го вижда! Хората искат начело на държавата да е човек ,на който му пука за тях, без значение дали е шоумен ,певец,актьор и т.н.
  • 5 раптър

    32 4 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    А ти не разбираш ли колко са нагли политиците?
  • 6 Различен

    41 3 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Братчед,
    къв ти е проблема?
    Ами стани и ти милионер, ако можеш и милиардер. Богата държава се прави от богати хора, а не от цървули като теб!
    И никой не ти е вързал ръцете и краката, да правиш бизнес, шоу, чалга и каквото още се сетиш, ама не можеш! Иначе да плюеш можеш, ама за това не плащат много!
  • 7 bojidar

    41 3 Отговор
    АБЕ няма ли накрая да се организираме и да отидем в парламента да изметем тея БОКЛУЦИ.
  • 8 Щом Слави баш бая го вади

    6 10 Отговор
    Що не поставим въпрос към Референдума до народа, излизането ни от ЕС и НАТО. Пак ли не чуваме петела на кралицата от Лондон, Лалетата на Холандия и клатещите се основи на Тенци в Италия. А за дръзкото поведение на Австрия. Корабъ потъва а ние се борим кой да ни сервира за вечеря. Пак ли ще стигнем до там, че дават за пример-: "Да имаш акъла на българина ама дето му иде ОТ ПОСЛЕ!" Или " А бе хубава работа ама българска"! Слави мажоритарно ли ще е, с дясна или лява ръка ще пускаме бюлетината - няма никакво значение. Има значение само ако избирателя дърпа конеца на ИЗБРАННИКА, т.е. Щом не е сред избирателите си и не се вслушва в народните общински съветни -избирателите да могат да му прекратят срока и имунитета за своеволията и главозамайването! А Слави ако можеш туй да сториш - ЕВАЛА и МаШАЛЛА! Ако ли не, ще се оризилиш! Слави ами ко ш праиш по-нататък ако успеш. Нужна е теория за строеж и управление на държавата по вертикала и хоризонтала. Кой ще ти помогне хабер имаш ли и за туй мисли. Тя тая рабта никак не е лесна и няма нищо общо с туй да запееш с глас меден загорски. Без помощ от вън ще ти свирят гумите и ще мирише на феродо. А и душмани имаш вярвам и то не малко. Помощ сигурна от вън брат търси щото власт без сила не се взема. На къде в Неделя? Към "Козяк" или към Москва. Покажи ни и ние ще решим като овци да последваме пастира си или не! Пиши ми Слави. СЛАВА РОССИИ !
  • 9 Ще намери ли Слави правият път?

    6 7 Отговор
    Зависи от него и хората около него. Целите, задачите, силите, средствата и възможностите трябва да са добре пресметнати за да не се обърна каруцата по средата на пътя. Света е пред световен пожар. Може ли Слави да ни предпази. Шансове има, може ли той да ги използва правилно? Дано и успех Слави! Това е Революция и място за шега и грешки няма. Обръщение към народа с ясно посочено направление и движение на България е нужно а не да се чака благоволение на делитантите в НС!
  • 10 Бог да те пази СЛАВИ, щом си с НАРОДА

    14 8 Отговор
    Контактувай с нас смислено и съдържателно, за онова което жадува българина. И ще тръгнем след Вас. Но аз да си кажа казваницата, за да не стават грешки: СЛАВА РОССИИ !
  • 11 леща

    23 3 Отговор
    Ма вие господа сте бавни,ама много бавни калъфи.Бил Слави милионер и прочие!?Е иначе бай Стамат овчеводача ли да направи референдум?Направо не ми се пише по темата.Плюете всичко и си храните болното его в ФБ.ама за реални действия кураж нямате!Серете по всеки с положение,като Динко на нова сграда.Гледате все клечката,в очите на другия не виждате гредата във вашето.Слави яхти има,коли ами да има,ама НИЕ И ХЛЯБ НЯМА ДА ИМАМЕ И ПАК СЛАВИ ЩЕ ИМА.В Гърция,Турция,Албания,Македония дори,отдавна разбраха,че ФБ.героизма е за деца.Т...ци нямат тея на.рани студенти и тая на.рана младеж.Няма казарма, няма и мъже да противодействат на статуквото. И ЩЕ СИ КЮТАТЕ С МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ,И ДЕЦАТА ЩЕ ВИ БИЯТ ЗА ПАРИ,ЗА ДА КУПЯТ С ТЯХ ДРОГА,И СЛАВИ И НЯКОЙ,ВИНАГИ ЩЕ Е ВИНОВЕН.

    Коментиран от #12

  • 12 Конфуций

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "леща":

  • 13 PIRANHA

    21 4 Отговор
    ЧУЙТЕ ВИЕ дУпетати
    ЧУЙТЕ ВИЕ ЖУРНАЛИСТИ
    ЧУЙТЕ ВИЕ ЗАПАДНИ ТЪРГАШИ
    ЧУЙТЕ ВИЕ ТУРСКИ П....СТИ
    БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРЕДАВА
    БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРОДАВА
    БЪЛГАРИЯ - ТОВА Е СЛАВА
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 възмутен

    31 2 Отговор
    Това,че Слави Трифонов е шоумен няма никакво значение!Може да е електротехник,водопроводчик,инженер,учител,но е важно е за какво се бори!И вместо само да му намирате кусури и да стенете и мрънкате като "ощипани моми",да се съберем всички заедно и да "ометем" тая сган от Парламента,докато е време!Това е неговия начин,Слави е публична личност,той така го може и го прави,за разлика от повечето "овчи душици",които сте се скрили и само намирате кусури,че този или онзи не могли и не ставали да ни оправят държавата!Събудете се и разберете,че ние самите,всички заедно,не се ли вдигнем и не очистим ли тая политическа сган и паплач,те сами няма да се махнат!Съжалявам,че
    е го кажа,но с добро и съвест няма да стана и единственото решение остава"КАЛАШНИКОВ"!Дано не се стига до там!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Радо Ковачев

    12 2 Отговор
    Аз няма какво да кажа... Да ги линчуваме тия неблагодарници, предали доверието на народа пази Боже сляпо да прогледа....

    Коментиран от #19

  • 19 КОКО

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Радо Ковачев":

    И аз съм за линч,то друго няма да помогне
  • 20 Баси смеха

    17 0 Отговор
    Нищо изненадващо няма в този ход. Който е очаквал друго, значи е наивен.
    Смешното е, че същите тези депутати урязаха 10 млн от парите на БАН за наука под претекст, че трябва сами да се оправят, като в същото време, най лицемерно, си гласуваха готови пари за партиите. Що' политиците не се оправят сами!
  • 21 Георги

    11 0 Отговор
    Братя Българи ,не зная това което ще ви кажа дали ще се хареса на много от вас ,но истината според мен е следната.Без да пролеем кръв няма начин да оправим нещата.Трябва да излезем на улиците и твърдо да заявим СТИГА!!! Едни от нас ,които имат сърце ще го направят , а другите ще ни гледат сеира и ще ни плюят.Но това за мен няма значение важното е да се погрижим СЕГА за нашата държава -точно сега Майка България има нужда от нас.Много ми се иска да се появи човек ,който да поведе всички Българи милеещи за родината си на поход,протест или въстание -кой както иска да го нарича -за твърдо заявяване на управляващите ,че ни е омръзнало от тях и цялата политическа класа и искаме коренна промяна в държавата-както в политиката ,така и в съдебната система ,конституцията и други..Важното в крайна сметка е крайния резултат -една наистина добра държава за живеене -държавата на нашите деца.Това ще бъде нашето наследство за тях и за това един ден ще пише в учебниците по история.Завършвам с думите на един велик Българин-ТРЯБВАТ НЕ ДУМИ , А ДЕЛА!!!
  • 22 Калин Иванов

    3 0 Отговор
    За тези които плюят, явно сте се предали много отдавна, явно нямате никаква самооценка за себе си, нямате никакво самочувствие, предпочитате да се оплаквате и криете, така Вие не успявате, и затова си оставате без гласна буква, без мнение, едни подобия на човеци, точно като малцинствата с тъмния цвят и различния език. По-добре си спрете интернета и телевизията защото Вие сте си слуги!!!
  • 23 гери

    1 0 Отговор
    Ами той Слви може да си има и милярди не милиони , нали не гие откраднал като някой ......въпроса тук е да не се краде нали....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове