Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 09:41 927 1

Яне Янев: Никога не съм целувал ръката на Бойко Борисов

  • софия-
  • рзс-
  • яне янев-
  • бойко борисов-
  • целувал-
  • ръка
Яне Янев: Никога не съм целувал ръката на Бойко Борисов - 1
Яне Янев /Снимка БГНЕС/

Въпреки непрестанните критики към управляващите, лидерът на РЗС Яне Янев обяви, че ще подкрепи Росен Плевнелиев на балотажа.

"РЗС остава опозиция и то категорично. Не се отричаме от това, което сме казвали. Бихте могли да ни вменявате вина, ако бяхме отишли да се прегърнем с властта и бяхме поискали пари, субсидии или постове. Нищо не съм искал от премиера и никога не съм му целувал ръката".

Така лидерът на РЗС коментира в "Здравей, България" промяната в позициите си.

"Ние пожелахме Бойко Борисов да бъде уволнен, но избирателят не пожела и ние се съобразихме с волята му", допълни Янев. Той обаче призна, че въпреки многото си грешки, Борисов има и много правилни ходове.

"Убеден съм, че министър-председателят, след като получи нова отговорност от огромната избирателна активност още на първи тур, ще предприеме действия, за да отстрани редица корумпирани личности от ГЕРБ", на мнение е Яне Янев.

"Ние не пожелахме трети мандат на Георги Първанов. Той игра на тези избори с две кандидатури – на Ивайло Калфин и Меглена Кунева. Целта беше да възстановят тройната коалиция. Избрахме Плевнелиев пред възможността Първанов да изкара трети мандат", аргументира се още лидерът на РЗС.

"Тези избори показаха, че Конституцията на прехода е изцяло сбъркана и час по-скоро трябва да бъде променена, защото по нея не може да се създаде законодателна база, която гарантира честно провеждане на изборите", на мнение е Яне Янев.

По думите му българският народ все повече ще стига до убеждението, че моделът не работи и рано или късно ще се стигне до голямата кауза, за която РЗС пледира още от началото на създаването си, а именно нова Конституция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.