Last news in Fakti

2 Декември, 2011 18:28 1 433 0

ДПС отчете втори по успех местни избори

  • дпс-
  • местни избори
ДПС отчете втори по успех местни избори - 1
Снимка: БГНЕС

Вторите най-успешни местни избори след демократичните промени в България за ДПС – така оценка за последния местен вот даде зам.- председателят по организационните въпроси в ЦОБ на партията Рушен Риза. Той изнесе доклад, с който направи равносметка и анализ на протеклите избори за кметове и общински съветници. В оценката му е  отчетена тежката анти-ДПС кампания, която съпътстваше изборния процес, полицейщината и опитите за сплашване на избирателите, тежкото социално положение на хората в малките общини, огромния ръст на безработицата и факта, че на национално ниво ДПС е в опозиция, съобщават от партията.

Гласовете, които получава партията в национален мащаб са над 320 000, избрани са 34 кметове на общини, плюс трима коалиционни кметове, броят на общинските съветници от ДПС е 753, а кметовете на кметства от ДПС са 615.

В анализът си Риза отчете като слаби резултатите в общините Дулово, Главиница и Ветово, но като положителен резултат на разширяване на представителството на партията бяха отчетени изборните резултати в общини като Мадан, Рудозем, Лъки, Борован и Хайредин.

В изказването си пред ЦС на ДПС лидерът на партията Ахмед Доган подчерта, че за ДПС основен политически приоритет остава отстояването на гражданските права и свободи, които бяха грубо потъпкани по недопустим за една демократична страна начин от управляващата партия в изборния процес.

Доган заяви, че негативните явления като купуване на гласове и цели изборни секции, изборните манипулации и пряката намеса на полицията, било чрез манипулиране на избирателните списъци или с активното участие в изборния ден, са определили тези избори като най-компрометиращите демократичните принципи и методите на управляващата партия за последните 20 години.

Той даде добра оценка на представянето на партията в местния вот, още повече в тежките условия за ДПС, в които цялата държавна машина работеше срещу кандидатите и актива на Движението.  Доган призова членовете на ЦС и областните и общински ръководства да продължат със задълбочения анализ на знаците, които дават избирателите към ДПС, за да започне подготовката на партията за предстоящите парламентарни избори.

Зам.председателят  Лютви Местан определи изборите като успешни за ДПС, като отчитайки необходимостта от актуализиране на посланията на партията и задълбочения прочит на посланията на избирателите, отчете, че имунната система на ДПС е достатъчно здрава.

Заседанието на ЦС на ДПС изслуша анализите на изборните резултати и от областните председатели на ДПС.

В края на заседанието ЦС на ДПС прие за сведение информацията за подадените оставки от областния председател на София-град Тимур Халилов и общинския председател на ДПС Варна Янко Станев, който преди две седмици беше отстранен от председателския пост по решение на ЦОБ на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА