Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 10:27 984 1

ДПС обяви успех на изборите

  • дпс-
  • избори-
  • герб-
  • президент-
  • местна власт
ДПС обяви успех на изборите - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС не губи, а за пореден път печели изборите, заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на партията Лютви Местан, обобщавайки резултатите от вота. Това е най-успешното представяне на партията на местни избори, отчитат от партията.

ДПС е спечелила 37 кметове на общини, 658 кметове на кметства (всеки трети кмет на кметство в страната) и 800 общински съветници, съобщи Местан.

Депутатът даде заявка за силна политическа позиция на ДПС и отхвърли коментарите, че след двойния вот са останали само две партии на терена – ГЕРБ и БСП. „ДПС няма претенции да бъде възприемано като незаобиколим фактор в политиката, но то е необходимият фактор“, контрира Местан.

„Ако някой си е правил сметки за края на ДПС, то това наистина са сметки, правени без да се отчита волята на нашите избиратели. А тя е категорична и отрежда на ДПС устойчива и необходима за българската демокрация политическа сила“, заяви заместникът на Ахмед Доган.

Местан коментира, че двойните избори са натоварили управляващите с още по-голяма отговорност. България помни далеч по-гръмки победи на политически сили, които днес или ги няма в българския парламент, или са представени скромно. Не ви пожелаваме такава участ, колеги от ГЕРБ, защото дали тя ще ви сполети или не - не е въпрос на пожелания. Политиката има своята вътрешна логика – не рядко твърде жестока, която отсява трайното от случайното", заяви депутатът към колегите си от партията на Бойко Борисов.

В ДПС приемат резултатите и поздравяват победителите, но не са съгласни с начина на провеждането на изборите, съмненията за манипулациите на вота, лошото опазване на бюлетини и отнемането на избирателните права на някои граждани. Лютви Местан обобщи, че това са най-лошо проведените избори от началото на демокрацията.

Партията на Ахмед Доган е на мнение, че изборите са разбили мита, че автобусите от Турция печелят местните избори в Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    А бе драги ми Местане,ако сте спечелили изборите навсякъде както в бантустана Якоруда,недей да се хвалиш!Може ли с пари,заплахи за уволнения и ред други изборни гнусотии да "печелиш"?!В Якоруда изборният джемаат гласува за Кафелов с отвращение ,но заради ДПС!Така ли ще я карате бе бай Местане,язък ви за честните и достойни страдалци!!!Този самопровъзгласил се както го нарекоха хората на общината "дядо Боже"е изперкал съвсем,вържете го и го озаптете! Иначе както е тръгнало"заради Алия ще намразим и хазрети Алия!!!