Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 09:21 792 0

Антоний Тодоров: Трябва да върнем разумното мислене в политиката

  • антоний тодоров-
  • тодоров
Антоний Тодоров: Трябва да върнем разумното мислене в политиката - 1
Снимка: Архив

Трябва да върнем разумното мислене в политиката, но това не е само проблем на партиите, а преди всичко на гражданското общество, каза пред БНР политологът Антоний Тодоров.

По този начин той направи анонс към днешния Форум "Политически дебати" на тема: "Следизборната ситуация – нови моменти в политическия процес", организиран от фондация "Фридрих Еберт".

Ние трябва да върнем гражданското образование, но не като досаден предмет в училище, а като дебат за активността на гражданите. От една страна са гражданите и от друга политическите партии, които общо взето не мислят адекватно.

Дори политическата партия на управляващите, там няма дебат - на тях им се казва кой къде да бъде и кой да бъде издигнат на съответния пост, отчита Тодоров. В това отношение медиите биха могли да имат своята роля и да изискват повече от гражданското общество. Те се занимават с личностните проблеми на партийните водачи. Медиите трябва да питат, първият въпрос към всеки лидер трябва да е каква е неговата кауза и да я формулира в четири точки.

Изглежда ГЕРБ нямат алтернатива, защото другите се опитват горе-долу едно и също. Разбира се, един ще управлява с по-силна ръка, друг не толкова. Но останалите параметри остават същите, има все пак някакви различия и те трябва да са ясни, подчерта политологът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА