Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 12:19 852 0

Глобени са 3000 пешеходци в София

  • пешеходци-
  • глоби-
  • мвр-
  • кат
Глобени са 3000 пешеходци в София - 1
Снимка: БГНЕС

3000 души са глобени за неправилно пресичане в София през лятото. Това съобщи в ефира на  бТВ шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Глобата за неправилно пресичане на червено или там, където няма пешеходна пътека, е 10 лева.

Повечето от санкционираните пешеходци не знаят за глобата и са изненадани. А това води до по-голямо внимание при следващо пресичане, обясни Милчев.

От началото на годината 19 души са убити в София, докато са пресичали на зелено и на пешеходна пътека. Броят им е с 6 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Намаление има и по отношение на бутнатите от превозно средство. До момента в София те са 470 души срещу 510 за същия период миналата година. За да намалеят катастрофите, най-важно е възпитанието, смята шефът на КАТ.

Той подчерта, че всяко трето нарушение на шофьор в София се хваща с мобилна камера и че има нужда от монтиране на още такива съоръжения по пътищата на столицата. Милчев припомни предложението си да се отнема книжката на шофьор, който не дава предимство на пешеходец, докато преминава на зелено, като съобщи, че със 70 на сто са скочили случаите, в които шофьори дават предимство на пешеходни пътеки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА