Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 20:23 1 306 0

Положителни проби за шап в Ямболско

  • шап-
  • диви прасета-
  • ямболско

Две положителни проби за шап са открити от началото на ловния сезон в Ямболско. Става въпрос за диви прасета, съобщи д-р Стоян Колев от Регионалната дирекция, предаде БНР. Останалите 73 опроби са отрицателни.

 
Във всички 39 дружинки на територията на общините Болярово и Елхово, които ловуват в близост до българо-турската граница, има пунктове, в които отстреляните животни се съхраняват, докато не излязат резултатите от пробите.
 
Независимо, че при домашните животни в момента също няма опасност от разпространение на шап, д-р Колев предупреждава, че остава проблемът с неизградената "зелена граница" от Малко Търново до Свиленград. Без нея заразени животни от Турция е възможно да преминат на наша територия и да създадат рискове от появата на нови огнища на болестта. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА