Last news in Fakti

5 Март, 2012 12:23 23 427 10

170 000 евро за главата на Гриша Ганчев

  • алексей петров-
  • наглите-
  • октопод-
  • гриша ганчев

Любомир Димитров – Гребеца се отказа от показанията си

170 000 евро за главата на Гриша Ганчев - 1
Наглите. Снимка: БГНЕС

Алексей Петров е поръчал убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. Тази информация дойде от свидетеля Пламен Устинов, разпитан днес по делото „Наглите“. Мократа поръчка за 170 000 евро била възложена именно на Устинов, който е защитен свидетел по делото „Октопод“, но бе призован да даде показания и в процеса срещу групата за отвличания.

Устинов е бивш служител на НСО. В миналото е бил близък до Алексей Петров, но в момента е основен свидетел срещу него по делото „Октопод”.

Преди време в телевизионно интервю Устинов разкри, че бившата барета му поръчал да ликвидира Ганчев. Той отказал и предупредил бизнесмена за покушението. Събитията, за  които разказа и днес пред съда, се разиграват през 2008 година. Отказът на свидетеля му коствал работата в НСО, твърди още той.

Петров не изключвал възможността да бъде отвлечен и близък на Ганчев. Вероятно това било с цел да се принуди бизнесменът да отстъпи част от активите си, смята Устинов. Поръчка имало и срещу Валентин Шотев – свидетел по делото „Октопод“, разкри още той.

Устинов е призован да даде показания във връзка с отвличането на бизнесмена Ангел Бончев, след като заяви пред медиите, че лично  Петров е поръчал отвличането на Бончев, като отмъщение към своя бизнес конкурент Гриша Ганчев.

Показанията му бяха чути от присъстващия в залата наблюдаващ прокурор по делото „Октопод“ Светлозар Костов.

Групата на „Наглите“ отговаря пред Темида по обвинения в знакови отвличания, сред които тези на Ангел Бончев, Румен Гунински-младши, Илиан Цанев, Михаил Краус и други.

По-късно един от подсъдимите Любомир Димитров – Гребеца се отказа от показанията си с обяснението, че са изтръгнати под натиск от страна на прокуратурата и МВР. Въпреки подробното описание на отвличанията и разпределянето на печалбата, които се съдържат в тях, Гребеца обясни, че това е преразказ на чуто от други.

Обвинението разчиташе доста на показанията на Гребеца, но днес се оказа, че те са фабрикувани от „неща, чути от познати“ и изтръгнати с бой.

Арестантът обясни, че му бил оказан натиск да представи информацията, която знае от първо лице, визирайки шефът на ГДБОП Станимир Флоров, който го заплашвал, и заместник-главния прокурор Бойко Найденов, който му е обещал в замяна закрила от полицията. 

Подсъдимите за общо 11 отвличания и за един опит за отвличане са Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манаф

    0 0 Отговор
    Ми той тоя Устинов е като Светлин Близнака - професия "професионален свидетел по дела от обществено значение"
  • 2 Ан

    0 0 Отговор
    абсолютно...
  • 3 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    КАТО ЗНАМ В ПЛЕВЕН КОИ СА ХОРАТА МУ..................."БОЖЕ ПАЗИ
    БЪЛГАРИЯ"и тези същите в момента дават работа на охранители
    имат покритие за охранителна дейност ..................е братя "червени"
    няма да ВИ бъде,народа не е прост!!..........никога вече няма да спечелите избори с името на тази партия!.....................Това ВИ го пише човек от КРУШУНА,дали знаете какво е станало някога в КРУШУНА,.................самозвани комунисти,които не сте зи мръднали пръста,а на някои им бяха отрязани главите на 22.01.1944 год.
  • 4 дупничанин

    1 0 Отговор
    Подкрепям N 3
  • 5 RONIN

    1 0 Отговор
    МВР ТРЯБВА ДА ОТКРИЕ НОВ ЩАТ - СВИДЕТЕЛ
  • 6 моди

    1 0 Отговор
    растрел на вси4ки задържани и на алексей заедно със вси4ки управляващи от 1989 насам
  • 7 р.м.

    0 0 Отговор
    нямам думи......
  • 8 xaxaxa

    0 0 Отговор
    всички мекерета в затвора
  • 9 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    aleksei petrov si e strashno g...do.
  • 10 ууу

    0 0 Отговор
    Разстрел за Алексей Петров,сега!!!