Last news in Fakti

10 Януари, 2017 18:21 1 719 0

Ограничиха движението на камионите

  • ограничиха-
  • движението-
  • ам "тракия"-
  • сняг-
  • апи

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч

Ограничиха движението на камионите - 1
Снимка: БТА

Зимната обстановка се усложнява и поради това спираме движението на камионите над 12 тона по републиканските пътища. Без ограничение за тежкотоварния трафик е движението по автомагистралите „Марица“, „Струма“, „Люлин“, АМ „Тракия“ от София до пътен възел „Зимница“ и от София до Калотина, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенция „Пътна инфраструктура“.

За всички превозни средства е спряно движението по АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ /в района на Ямбол/ до Бургас и по Подбалканския път I-6 от „Петолъчката“ до Бургас.

„Специално се обръщам към всички шофьори на тежкотоварни автомобили, превозвачи, транзитно преминаващи и вътрешни превози. Апелираме за спазване на ограниченията. Снегонавяванията са много сериозни; снеговалежът е много обилен, не спира и не позволява да бъде отворено движението. Днес на „Хемус“, в района на Витиня, имаше 6 завъртяни тира при изпреварване“, каза министър Павлова. Тя посочи, че най-критична е обстановката в Бургаска област. Заради силен вятър и навявания са затворени за движение за всички превозни средства третокласните пътища в областта. Само за леки коли са отворени за движение пътя Бургас - Малко Търново и Бургас - Царево и Бургас - Средец - Елхово.

Министър Павлова съобщи, че с оглед безопасността на шофьорите е възможно в следващите часове да се ограничава движението и за леките автомобили на територията на област Добрич, поради много силния ураганен вятър в региона.

За всички превозни средства са затворени проходите Ришки, Републиката, Обзорски, Троянски, Златишки и Върбишки.

На брифинга министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че в момента 32 населени места са без електрическо захранване. „До преди час и половина нямаше населени места без електрическо захранване, но след разразила се буря над община Бургас към настоящият момент има 32 населени места без електрозахранване“, съобщи министърът и посочи, че 75 екипа работят на място за отстряване на авариите.

Агенция „пътна инфраструктура“ и „Пътна полиция“ отново призовават шофьорите да проявят разбиране и да спазват налаганите ограничения и инструкциите на контролиращите органи и да не навлизат в участъците с ограничения.

Температурите са в интервала от - 18 до - 1 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в почти цялата страна. Сняг вали в цялата страна, с изключение на Пловдив, Добрич, Шумен и Видин. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени.

Ограничения за движение по области:

Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия“:Област Бургас: Ограничено е движението на всички МПС на територията на Област Бургас. Област Ямбол: Затворена за движение на МПС е АМ ”Тракия” от п.в.Зимница до Бургас. Влошените метеорологични условия – бурен северен вятър и ниските температури – създават условия за снегонавявания.

АМ „Хемус“:Затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки, за област София, поради снегопочистване; област Шумен: Затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. посока София, поради ограничения в съседните области; област Варна: Затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. посока София, поради ограничения в съседните области;

АМ „Струма“: Отворена за всички МПС.

АМ „Марица“: Отворена за всички МПС.

АМ „Черно море“: Отворена за всички МПС.

АМ „Люлин“: Отворена за всички МПС.

Въведени ограничения по основните пътни направления:

1. Проходи:

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т;

- „Троянски” - затворен за всички МПС;

- „Обзорски”- затворен за всички МПС;

- „Предел”- ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.

- „Рожен” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;

- „Ришки” - затворен за всички МПС;

- „Айтоски” - МПС над 12 т. задължително с вериги;

- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;

- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т;

- „Котленски” - забранен за МПС над 10 т;

- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т. задължително с вериги;

- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;

- „Печинско” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;

- „Превала” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;

- „Републиката” - затворен за всички МПС поради снегопочистване;

- „Рожен” – всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Състояние на Републиканската пътна мрежа:

Ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа:

- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: Ограничено е движението на МПС над 12 т. за областите Видин,Монтана,Враца,София – поради почистване на АМ Хемус;

- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна:

По път І-2 „Русе-Девня-Варна” от км 146+800 до км 158+000 /от граница Шумен до Ветрино / - затворен за движение за всички МПС,от км 158+000 до км 198+800 /Ветрино до Варна/- забранено за движение на МПС над 12т.; Път І-2 на територията на Област Разград – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки. Път І-2 на територията на Област Русе – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки.

- път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: Път І-3 на територията на Област Ловеч – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки. Път І-3 на територията на Област Плевен – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-3 на територията на Област В.Търново – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки.

- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: Път І-4 на територията на Област Ловеч – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки; Път ­І-4 на територията на Област Габрово – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-4 на територията на Област Търговище – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-4 на територията на Област В.Търново – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-4 на територията на Област Шумен – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки.

- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: ОПУ Кърджали: от гр. Кърджали до гр. обл. Хасковоограничено е движението на МПС над 12 т. – за почистване. Път І-5 на територията на Област Русе – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки.

- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас: ОПУ Бургас: от Петолъчката-Бургас забранено за всички автомобили.; ОПУ Пловдив: Ограничено движение по път I-6 Антон-Калофер за МПС над 12 т, поради силен снеговалеж и намалена видимост. Автомобилите да се изтеглят по път II-64 Карлово-Пловдив, а за обход да се използва А1 АМ Тракия; ОПУ София: ограничено движение на МПС над 12 т.; ОПУ Ямбол: за всички видове МПС е затворен Път І – 6 участък от км 421+100 до км 428+200 - Петолъчката – Лозенец – граница с ОПУ – Бургас.(Обходен път : Петолъчката – Окоп – Елхово-Болярово-Средец); ОПУ Сливен: Затворен за движение на всички МПС път І-6 /Гран.Ст.Загора-гр.Сливен/ км 352+400 до км 388+000 и път ІІ-55 /Гурково-Н.Загора/ от км 72+150 до км 86+000.

- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: ОПУ Шумен: Движението по път I-7 Силистра-граница Област Шумен е отворена за МПС до 12 тона. ОПУ Силистра: Възстановено движението на МПС до 3,5 т от Силистра до граница ОПУ Шумен.

- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция: ОПУ София: Отворен за всички МПС.

- път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: Варна-Балчик-Каварна-Дуранкулак отворен за МПС до 12 т.; л забранен за МПС над 12 т; ОПУ Бургас: I - 9 Бургас - М. ТЪРНОВО - КПП ограничение над 12т.; I - 9 Варна - Сл. Бряг затворен за всички автомобили;

Състояние на Републиканската ппътна мрежа II и III клас:

ОПУ Благоевград:

Път III-197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат-Борино-Тешел-Настан-Девин от км 27+700 до км 41+900 само в посока от Сатовча-Доспат, /между Сатовча и границата с област Смолян/ във връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т; път III-198 в района на Попови Ливади от с. Катунци до Гоце Делчев – връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т;

ОПУ-Бургас:

Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.

Участъка Провадия-Руен – затворен МПС над 12 т.път III-9901 Царево-Резово – затворен за всички МПС; Ограничава се движението за всички МПС по път II-53 Ямбол-Средец, поради влошени зимни условия. II- 99 ограничение на автомобили до 3.5 тона с вериги. Път II-79 ограничение на товарни автомобили над 12т.

ОПУ Варна:

Затворени пътни участъци и забрани за движение на МПС по пътища II и III клас

Път ІІ-29 „Варна-Добрич” от км 20+000 до км 22+800, от /разклон Любен Каравелово/ до /разклон Новаково/- ограничение на скоростта на 50 км/ч поради неравности на асфалтовата настилка. Не пречи на движението.

По път III-208 от Провадия-Дългопол-Айтос от км 0+000 до км 51+100 – забранено движението на МПС над 12т.

По път ІІ - 29 „Варна Добрич” забранено движението на МПС над 3,5т.

Път III-2082 Кривня-Равна-Неново от км 0+000 до км 17+500 – забрана за движение на МПС над 3,5т

Път III-2901 –от км 0+000 до км 34+000/Баир Баши-Ветрино/– затворен за всички МПС

Път III-2902 – от км 0+000 до км 13+500 /Панорама-Кичево/ - затворен за всички МПС

Път III-207 – от км 0+000 до км 30+000/ Ветрино - Калоян-Векилски/- затворен за всички МПС

Път III-2072 – от км 0+000 до км 11+300/Добротич- Михалич-Вълчи дол//– затворен за всички МПС

Път II-27- от км 25+000 до км 42+400/Изворник-Червенци –Бдинци/ -затворен за всички МПС.Път III-2702– от км 9+900 до км 36+300/Ведрина-Вълчи дол-Суворово/- затворен за всички МПС.

ОПУ Велико Търново: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Севлиево-В. Търново и път II-55 Дебелец-Гурково; път ІІІ-403 Царевец-Г.Студена 3.5 т.; път ІІІ-403 Крамолин-Коевци ограничено е движението поради снегонавявания; път ІІІ-405 Козловец-Свищов – отворен за МПС до 3,5 тона; път ІІІ-407 Царевец-Павел – отворен до 12т.; път ІІІ-407 Свищов-Совата – движение на МПС до 12 т.; път III-504 Ресен-Ст. Стамболово – ограничено е движението, поради силен снеговалеж. Обходен маршрут: Ресен-Самоводене-П. Каравелово-Ст. Стамболово.

ОПУ-Видин:

Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване;

Път III-121 между с. Шишенци и разклона за с. Бориловец, ограничено движението, поради снегопочистване; път III-122 Негованци-Ново село – ограничено движение, поради снегопочистване и снегонавяване. Обходен маршрут: път II-12 Видин-Брегово-Ново село.път III-140 Кула-Грамада от км 0+000 до км 14+000 – затворен за всички МПС, поради снегонавявания. път III-1401 Раковица-Киряево – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1411 Буковец-Церова вода – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1412 Церова Вода-Раковица – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1413 Синаковци-Божурица – ограничено движението, поради снегопочистване.

ОПУ-Враца:

ОПУ-Габрово: няма.

ОПУ-Добрич:

Забранено за МПС над 12 тона.

II-27 Бдинци – Добрич – Балчик

II-71 Добрич – Карапелит

II-71 Добрич – Оброчище

III-207 Жегларци – Тервел – Честименско

III-2075 Орляк – Зърнево

III-2702 Одринци – Ведрина

III-2903 Генерал Тошево – Росица

III-2904 Кардам – Дуранкулак

III-293 Добрич – Крушари – Северняк

III-2932 Крушари – Добрин

III-2077 Честименско – Каблешково – Межден

III-2961 Конаре – Белгун – Божаново

III-7001 Коритен – Кап.Димитрово

III-7102 Тервел – Мали извор – Сърнец

III-7103 Оногур – Ефр.Бакалово – Крушари

III-7105 Добрич – Житница – Балик

III-7106 Карапелит – Кочмар

III-901 Шабла – Камен бряг – Каварна

III-9701 Добрич – Преселенци

Забранено за МПС над 12 тона

II-71 Карапелит – Силистра

Затворен за всички МПС:

III-9002 Балчик – Генерал Тошево

III-296 Генерал Тошево – Каварна

III-2963 Вранино – Белгун – Спасово

ОПУ-Кюстендил:

Път ІІІ-107 Рила-Рилски манастир в участъка след Рилски манастир от Бачкова чешма до Кирилова поляна – ограничено движение, поради снегонавяване. Срок до 09:00 часа на 16.01.2017 год.; път III-602 „(о.п. Кюстендил – Радомир) – Коняво – Горна Козница – Мала Фуча – Бобов“ дол в участъка Таваличево - Горна Козница, движение в една лента поради бурен вятър, снегонавявания и образували се преспи. Срок до 10:00 часа на 10.01.2017 г.; път III 623 в участъка „Бобов дол –Жедна“ от км 14+600 до км 17+490, движение в една лента поради снегонавяване. Срок до 10.01.2017 год.; път III-6012 Долно Уйно – Горно Уйно – Долни Кортен – Горни Кортен - Трекляно в участъка отклонение с.Уши – с.Трекляно“ от км 15+890 до км 21+000 ограничено движение през зимния сезон поради сложни планински и атмосферни условия. Сигнализиран е с пътни знаци.Срок до 31.03.2017 г. път ІІІ-6222 “Смоличано – Пелатиково” от км 10+000 до км 14+000 е ограничено движението за товарни автомобили, поради пропадане на част от пътното тяло при км 10+650, км 11+720, км 12+830 и км 13+360. Сигнализирано с пътни знаци.Срок 31.03.2017 г.

ОПУ-Кърджали:

Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.

Въведени ограничения за движение на МПС с тегло над 12т. по следните пътища:

- път II-58 (Конуш - Черноочене) - Комунига - Тополово – Асеновград от км 0+000 до км 25+047;

- път II-59 сп. Джебел - Момчилград - Звездел - Крумовград - Ивайловград - Славеево - граница Гърция от км 7+000 км 55+845;

- път III-508 сп. Джебел - п.в. Кирково) - Джебел - Рогозче - Фотиново - (Бенковски - Подкова) от км 0+000 до км 32+823;

- път III-591 Крумовград - Ковил - Джанка - Поточница - Студен кладенец - Рабово – Пчелари от км 0+000 до км 24+900;

- път III-592 (Момчилград-Крумовград) - Подкова - Кукуряк - Токачка – Крумовград от км 0+000 до км 67+558;

- Път III-593 (Крумовград - Ивайловград) - Падало - Орешари - Маджари - Долно Ботево от км 0+000 до км 18+000;

- път III-5009 (Конуш - Черноочене) - Зорница - Бели пласт - Стремци - Рани лист -(Черноочене-Кърджали) от км 5+000 до км 26+080;

- път III-5072 (Чифлик - Мост) - Перперек - Кокиче - Миладиново - Рудина - Сестринско - Поповец -Зимовина - Лясковец - (Силен - Долно Ботево) от км 0+000 до км 16+000;

- път III-5073 (Мургово - Горна крепост) - Археологически комплекс "Перперикон" от км 0+000 до км 1+207;

- път III-5082 Джебел - Папрат - Мишевско - Църквица - Синчец - (Ардино - Бойно) от км 0+0000 до км 19+974;

- път III-5084 (Джебел - Рогозче) - Мрежичко - Устрен – Припек от км 0+000 до км 11+400;

- път III-5901 Момчилград - Раван - Нановица - Гургулица - Зорница от км 0+000 до км 27+400;

- път III-5902 (Момчилград - Звездел) - п.к. Звездел - п.к. Голяма чинка - (Токачка - Крумовград) от км 0+000 до 16+668;

- път III-5904 Крумовград - Дъскари - Голямо Каменяне - Аврен - граница Гърция от км 0+000 до км 26+174;

- път III-5906 (Крумовград - Ивайловград) - Железино - Гугутка - Бял градец - Казак -п.к. Черничево - (Голямо Каменяне - Аврен) от км 21+520 до км 49+750;

- път III-8653 (Ардино - Бойно) Кобиляне - Брезен - Боровица – Сполука от км 0+000 до км 22+500;

- път III-8672 (Бенковски - Подкова) – Кирково от км 0+000 до км 1+921;

- път III-8673 (Златоград - Бенковски) - Добринци - Генерал Гешево - (Устрен - Припек) от км 0+0000 до км 11+700.

Въведени ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по следните пътища:

- път III-8632 Баните - Стояново - п.к. Стояново от км 7+720 до км 14+498;

- път III- 8652 (П.к. Стояново - Ардино) - Бял извор - Падина - Неделино - (Мадан - Златоград) от км 0+000 до км 8+620.

ОПУ-Ловеч:

Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.

Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Ябланица-В. Търново и път I-3 Ботевград-Русе.

Път II-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 – ограничено движение за всички МПС, поради лоши метеорологични условия. Срок до 16.01.2017 г.; път III-401 Микре-Соколово-Ловеч – отворен за МПС до 12 т., поради снегопочистване; път III-3011 Горско Сливово-Крамолин от км 13+500 до км 16+850 ограничено движение по поради почистване. Обходен маршрут: Летница-Левски-Градище-Върбовка-Сухиндол; път III-3013 Деветаки-Брестово – затворен за всички МПС, поради снегопочистване.

ОПУ-Монтана:

Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за МПС над 12 т, поради снегопочистване;

ОПУ-Пазарджик

Път II-37 Пещера-Батак-Доспат – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено; Път II-84 Велинград-Юндола – ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 т. поради снегопочистване;

ОПУ-Перник:

Път ІІІ-623 ограничено движение на МПС до 3,5т. Мламолово-Бобов дол-Жедна-Извор-Лобош-Земен-Враня стена-Габрешевци (в участъка за ОПУ-Перник от граница Кюстендил посока с. Жедна), поради снегонавяване в област Кюстендил;

ОПУ-Плевен:

Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-3

Път II-11 Крушовене-граница Враца-Плевен-Ловеч – ограничено движението поради снегонавявания; път-306 Кнежа-Салановци – затворен за движение поради силни снегонавявания; път III-3402 Въчитрън-гр. Ловеч затворен за движение поради снегонавявания; път III-3501 Гривица-Згалево затворен за движение поради снегонавявания.

ОПУ-Пловдив:Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Област Пловдив с изключение па път II-64 Пловдив-Карлово, път I-8 Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ Тракия; III-8604 Гълъбово-Бяла черква и III-862 Храбрино-Лилково III-861 Югово-Лъки-Здравец III-8611 Лъки-Белица ограничение до 3,5т с вериги.

ОПУ Разград:

Път II-23 Русе – Кубрат – Исперих – Дулово – забранено е движението на МПС над 12 т.; път II-51 Дралфа-Чудомир-Лозница-I-2- забранен за движение на всички МПС.

Спира се движението над 12 т. по път II-49 Търговище - Разград и III-204 Разград - Попово.

Третокласна пътна мрежа:

Забранено е движението на МПС над 12 тона

Пътища:, III-205 , III-206, IIІ-2102, IIІ-2001, IIІ-2005, IIІ-2302, IIІ-2304, IIІ-2305, IIІ-2306, IIІ-4902, IIІ-4904, IIІ-7002

Забранено е движението на всички МПС по път:

IIІ-702 "Пристое - Подайва - Къпиновци - Лъвино-ІІ-23

IIІ-2002 ”І-2 (Цар Калоян) – Костанденец – Захари Стояново”

IIІ-2003 ”І-2 (Осенец) – Дряновец – Сеново”

IIІ-2004 ”І-2 (Осенец) – Балкански – ІІІ-204/Благоево/”

ОПУ Русе:

Отворени пътища:

Път II-21 Русе-Силистра – отворен за МПС до 3,5 т.; път II-23 Русе-Кубрат – отворен за МПС до 12 т.; път II-51 Бяла-Попово – МПС над 12 т. задължително с вериги; път II-52 Пиргово-Стълпище – отворен за МПС до 12 т. II-54 Бяла-Свищов - Движение на МПС над 12 т. с вериги. III-202 Щръклево - Нисово-Кацелово-Проходим, движение на МПС до 12 т. III-2001 Русе-Писанец-Ветово-Глоджево-Проходим, движение на МПС до 12 т. III 2003 Дряновец-Сеново-Глоджево-Проходим, движение на МПС до 12 т. Работи се по уширяване. III-5201Новград-Джулюница-Движение на МПС над 12 т. с вериги. III-2302 Ч.вода-Семерджиево -Ветово-Сеново-Проходим, движение на МПС до 12 т. III-5001 /Русе-Бяла/-Две Могили-Широково- Острица-Кацелово-Проходим, движение на МПС до 12 т.

III-2102 С.поле-Борисово-Черешово-Проходим, движение на МПС до 12 т.

ОПУ Силистра:

Път II-21 Русе-Силистра – отворен за МПС до 12 т.; път II-23 Кубрат-Исперих-Дулово – отворен за МПС до 12 т.; път II-49 движение на МПС до 12 т. до границата с ОПУ Разград; път II-71 Силистра-Добрич е проходим за МПС до 12 т.; път III-207 Тервел-Алеково отворен за МПС до 3,5 т. ;път III-2305 Конево-Зебил - отворен за МПСдо 3,5 т; път III-7001 Aлфатар-Кайнарджа-Караново - отворен за МПСдо 3,5 т; Напълно затворен за всички МПС е участък на път III-2307 от км 8+000 до км 11+872 (м/у Яребица и Правда). Напълно затворен за всички МПС е участък на път III-216 от км 17+600 до 21+160 ( Чернолик и Златоклас).

ОПУ-Сливен:

Път-484 Кипилово-разклон за път II-53 /Твърдишки проход/ - ограничено е движението на МПС над 10т. ; път III-5007 Конаре-Твърдица – затворен за всички МПС.

Път II-66 Сливен-Нова Загора – отворен за всички МПС.

Отворени за над 12 т са пътищата: път II-53 Ямбол-Сливен, път II-55 Нова-Загора-Гурково, път III-554 Нова Загора-Раднево.

ОПУ София:

Път II-82 Костенец-Долна Баня – затворен, поради ремонт на ЧЕЦ. Обход през Пчелин.

ОПУ-Смолян:

В област Смолян, всички МПС да са с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета.

Път II-37 Доспат-Батак – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета; път III-197 Доспат-Тешел – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета; път III-866 Стойките-Девин-Михалково – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета;

ОПУ-Стара Загора: без ограничения.

ОПУ-Търговище:Затворени пътни участъци и забрани за движение на МПС по пътища II и III клас:

Път III – 4008 Вардун-Д.Новково от км 7+500 до км 13+200

Път III – 5102 Буховци-Острец от км. 9+100 до км. 16+500

Път III-704 Д.Новково-Пластина от 4+300 до 10+300 до 3,5 и с вериги

Отворени за ППС до 3,5т. с вериги.

III – 2002 Костанденец – Захари Стояново – Попово, III– 202 Кацелово- Опака – Попово, III – 204 Ломци – Попово – Антоново, III – 2042 Добротица – Любичево, III – 4006 Антоново – Пчелно, III – 4008 Пролаз - Вардун от км. 0+000 до км. 7+500, III – 407 Моравица – Мирово, III – 408 Илийно – Стеврек, , III – 409 Омуртаг – Светлен, III – 5102 Мировец – Буховци – Певец от км. 0+000 до км. 9+100, от км.16+500 до км.28+900, III – 513 о.п. Попово - /Попово – Ломци/; III-704 Менгишево –Д.Новково от 0+000 до 4+300 и от 10+300 до 22+600 ; III-706 Менгишево – Ябланово от 0+000 до 7+500.

ОПУ-Хасково:

Временно движението по републиканските пътища на територията на Община Тополовград за МПС над 3.50 тона е задължително с вериги.

Път II-76 Харманли-Тополовград - ограничено е движението на МПС над 12 т.; път III-507 Хасково-Кърджали през Мост - ограничено е движението на МПС над 12 т.; Временно е ограничено движението за всички МПС по път III - 5509 / Свиленград - Маточина / в участъка Щит – Маточина поради обилен снеговалеж и снегонавявания за снегопочистване .

Временно е ограничено движението за всички МПС по път III - 5507 / Левка - Радовец / в участъка Студена–Радовец поради обилен снеговалеж и снегонавявания за снегопочистване

ОПУ Шумен:

Път II-23 граница с Област Разград-Дулово, движение на МПС до 3,5 тона;

Третокласни пътища 7301 Ивански-Янково,7302 Смядово - Велики Преслав, 7304 Риш- Върбица отворени за движение без ограничения;Път III- 731 Радко Димитриево Друмево затворен за движение,работи се – ротор.

Третокласни пътища: 701,7003,2075,7005,2006,2007 проходими без ограничения.

Път III- 207 Векилски- граница ОПУ Силистра, III-2073 Векилски - Никола Козлево непроходими.

Третокласни пътища 2082,7004,7002 проходими без ограничения.

Третокласни пътища 702 Пристое Духовец, 703 Пристое - Ц.Брод -Шумен непроходими работи се с ротор.

ОПУ-Ямбол:

- за всички видове МПС е затворен Път ІІІ – 5308 от км 0+000 до км 39+300 по направлението Калчево – Саранско-Каменец – Ст.Караджово – ІІ-79.

- за всички видове МПС е затворен Път ІІ-53 участък от ДАП – Ямбол - Калчево – Победа – Челник – Тамарино – Войника- граница с ОПУ – Бургас” / от км 154+000 до 184+800/.

- за всички видове МПС е затворен Път ІІІ – 7072 „Недялско – Иречеково-Търнава-Чарган – ІІІ -5305” от км 0+000 до км 26+600.

В сила е и забраната за движение на МПС над 12 тона по следните участъци от републиканската пътна мрежа:

- Път ІІІ -707„Петолъчката – Стралджа – Воденичане – Недялско-Първенец – Александрово –Оман – Голямо Крушево” от км 12+000 до км 44+200 в посока Воденичане- Палаузово- Недялско-Александрово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове