Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 09:42 851 1

Катастрофирал ТИР затруднява движението на пътя Русе-Варна

  • тир-
  • катастрофа-
  • катастрофи

Заради катастрофирал ТИР край Шумен свободно движение се извършва само по едното платно на пътя Русе-Варна и автомобилите се пропускат последователно, предаде БНР.

Тежкият камион се е движил с несъобразена скорост, блъснал се е в бетонните бордюри и се е обърнал на платното. Пострадали няма. Камионът е превозвал желязо. На мястото на инцидента има полицейски патрули и спасителен екип на звено "Пожарна безопасност и защита на населението", които изтеглят камиона с кран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    0 0 Отговор
    Ако тази катастрофа е на "новото" кръгово кръстовище до Шумен, отбивката за кв. Макак няма нищо учудващо. На 11.11.2011 там между 18.30 и 20.00 станаха 2 катастрофи, в една от които участвах и аз. Слава богу съм жив.. Това кръгово е абсолютно необезопасено, тъй като нощем няма никакви светлинни индикатори - лампа,мигащи светлини и др. Разчита се само на знаци ограничаващи скоростта, но нощно време това е абсолютно недостатъчно. Кръговото е много тясно, и задръстванията ще са ежедневие. Острова в средата е с много високи бордюри, вместо да е на нивото на асфалта. Пътния поток там налага да има или 2 пъти по-голямо кръгово, задължително осветено нощем, или да се изгради детелина. Но естествено пак няма пари, нали така господа от Главно Пътно Шумен? Интересно е кой всъщност проектира и кой изгради тази нелепост на пътя, колко пари се похарчиха и кой отговаря за обезопасяването? Нека се извади статистика на катастрофите на това кръгово движение от изграждането му!