Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 09:03 1 176 0

Любомир Павлов: Някои се опитват да наложат монопол в медиите

  • любомир павлов
Любомир Павлов: Някои се опитват да наложат монопол в медиите - 1
Снимка: БГНЕС

Някои хора се опитват да направят монопол в медиите, заяви в "Здравей, България" Любомир Павлов, новоизбраният председател на Съюза на издателите в България. Павлов обаче твърди, че застава зад свободата на словото. Не само тиражите са важни, важно е да се пише истината, коментира той.

Изборът му беше съпроводен със скандал, заради който от Съюза си тръгнаха издателите на "Стандарт", "Земя", "Новинар", "Банкер", "Тема" и досегашният шеф на Съюза Тошо Тошев.

Съюзът е развиван като сериозна институция на независимия печат.

Досегашният шеф заяви, че може да се върне в Съюза след като направи новия вестник, който е планирал. Вратата е отворена за всички издатели, които си тръгнаха, подчерта Павлов.

Той твърди, че не би използвал думата "скандал" по повод избора му за председател на Съюза.

Не смятам, че някой трябва да приема за трагедия това, че не е избран човек, който той е предложил, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА