Last news in Fakti

18 Ноември, 2011 12:05 1 054 0

Няма да преброяват вота за кмет на София

  • избори-
  • софия-
  • касиране-
  • съд

Решението ще бъде обжалвано през Върховния административен съд

Няма да преброяват вота за кмет на София - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да има повторно броене на бюлетините от изборите за кмет на столицата, реши Административен съд – София град. Съдът не уважи жалбата на кандидат-кметовете Прошко Прошков, Георги Кадиев, Андрей Георгиев и партия „Зелените“ за касиране на вота и отхвърли всичките им искания, тъй като те са почиват върху общо доводи и нямат конкретна аргументация.

Съдебното решение е мотивирано с аргумента, че няма нужда да се повтаря изборния процес, тъй като целта е да се установят конкретни нарушения.

Няма да бъдат разпитвани свидетелите, няма да се правят и технически експертизи, става ясно още от решението.

Червеният общинар Георги Кадиев заяви след решенията, че решението ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд /ВАС/.

Като конкретен пример по жалбата той посочи липсващи протоколи. „Не знам защо това не беше отчетено като експертиза. „Съдебните решения не се коментират, те просто се обжалват“, заяви Кадиев.

„За мен няма никакво съмнение, че вотът на софиянци беше фарс. Изборите бяха фарс“, каза още червеният общинар.

Делото се води лично от председателя на Софийския административен съд Лозан Панов, а Общинската избирателна комисия е представлявана от нейния председател Марина Белчева. 

„Не се притеснявам от желанието на опозиционни партии да искат касиранена изборите, тъй като преднината ми пред втория по резултати е убедителна“, заяви преди дни столичният кмет Йорданка Фандъкова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА