Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 12:40 13 050 2

Съдът касира избора на кмет в Априлци

  • избори-
  • кмет-
  • априлци-
  • касиране

Спечелилият кандидат на ГЕРБ се намесвал в броенето на бюлетини

Състав на Пазарджишкия административен съд обяви избора за кмет в село Априлци за недействителен. Жалбата беше подадена от Марин Маринов, кандидат от „Граждански избор - модерна политика“. Той загуби само с 3 гласа от Атанас Маратилов от ГЕРБ.

Съдът установи, че при броенето на бюлетините са допуснати сериозни нарушения. В протокола на СИК са правени поправки, като в графата: „недействителни бюлетини“ числото 16 е поправено на 22.

От разпитите на свидетели става ясно, че Атанас Маратилов и наблюдатели на ГЕРБ пряко са се намесвали в броенето на бюлетините и са определяли коя от тях е действителна.

Поправен е и протокол, относно спор за 7 бюлетини, които Секционната комисия е определила като невалидни. След огледа им съдът прецени, че определението е неоснователно.

Тези заключения променят крайния резултат и Манолов повежда опонента си с 4 гласа. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 7- дневен срок.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беличанин

    0 0 Отговор
    И сега дано и в Белица съдът да отсъди честно , и ''кметът'' да си отиде там откъдето е дошъл - ''палево дере'' , а не в хубавото ни (все още) градче !!! ДАЙ БОЖЕ !!! СПРАВЕДЛИВОСТ !!!
  • 2 gogro

    0 0 Отговор
    само дето г-н Манолов не може да си напише името правилно :)