Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 12:37 4 033 0

Нов дневен център за деца с увреждания

  • софия-
  • дневен център-
  • деца с увреждания-
  • "слънчоглед"-
  • столична община

Нова социална услуга в общността Дневен център за деца с увреждания - седмична грижа „Слънчоглед” откри Столична община. Заместник-кметът на София Албена Атанасова, с ресор по направление "Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности" поздрави посочи, че Столична община вложи средства в ремонт на сградата, в която се открива нови Дневен център, предлагащ седмична грижа за деца с увреждания.
    Дейностите, които ще се предлагат в Дневния център, са насочени към осигуряване на емоционална и психологическа подкрепа; включване на децата в образователния процес; обучение в жизнени и социални умения; съдействие за пълноценно включване, социална подкрепа и социална интеграция на децата.
   Дневния център е разположен в ж.к.”Бъкстон”, бул. „Цар Борис ІІІ” № 128.
   Децата ползващи услугата седмична грижа могат да пребивават в центъра от понеделник до петък, като се вземат от родителите за почивните дни. Дневната грижа е обхваната от специалисти като логопед, психолог, рехабилитатор, специален педагог и един детегледач. През нощта за децата полагат грижи детегледачи. Седмичната грижа е предназначена за шест деца, като срока на предоставяне на тази услуга се регламентира от отделите за Закрила на детето в зависимост от конкретните нужди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА