Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 12:54 1 182 0

Иззеха голямо количество наркотици от фенклуб

  • софия-
  • иззеха-
  • наркотици-
  • фенклуб

Задържани са шестима мъже и жена. Трима от тях са рецидивисти с богато криминално минало.

Разследването на криминалисти на столичното Пето районно управление и сектор „Наркотици” започнало след получена информация, че във фенклуб мъж с татуировки на главата, изобразяващи паяжина и надпис ”България”, продава дрога, съобщиха от МВР. В хода на стартиралата вчера операция служители на районното управление задържали в района на професионална гимназия в София двама криминално проявени и регистрирани за притежание на наркотици. У 17-годишния те открили полиетиленово топче със зелена тревиста маса и синьо хартиено пакетче с бяло прахообразно вещество. Оказало се, че той и „колегата му” - Ю.С. /22 г./ от ж.к. „Лагера”, са закупили наркотиците от клуба.  Малко по-късно, към 19.00 часа, полицаите „атакували” и самото заведение, където задържали татуирания мъж  - Т.Г./28 г./ от жк. „Овча купел”, заедно с още четирима - С.М. /36 г./, Ф.Н. /19 г./, Р.К. /32 г./ и приятелката на С.М. – Е.А. /26 г./ При обиск у Р.К. служителите открили хартиено пакетче с бяло прахообразно вещество. Последвало и претърсване на  помещенията на клуба и задния двор. Там криминалистите намерили три електронни везни, 215 полиетиленови пликчета с канабис, 28 оранжеви таблетки, два полиетиленови плика с кафяво прахообразно вещество, един  - с буца от бял прах, четири полиетиленови плика с бяло прахообразно вещество, две опаковани с тиксо свивки, бурканче със сиво прахообразно вещество, 18 сини хартиени пакетчета, две саморъчно направени цигари с марихуана. Иззети са голям брой празни самозалепващи се пликчета и сини квадратни листчета, две бомбички с фитили и две с миниум и бял бронз, два найлонови плика с прахообразно вещество, една пресовка от бяло прахообразно вещество, увита с кафяво тиксо, револвер марка „Екол”, два стационарни компютъра и мобилен телефон.
Петимата от фенклуба са задържани в рамките на 24 часа, заедно с двамата им клиенти. Част от тях са натрупали множество криминални прояви в биографиите си. С.М. е осъждан за умишлено убийство и за кражби, регистриран за измама, съставяне на неистински документи, кражби, хулиганство. Р.К. също е осъждан за непредумишлено убийство, с регистрации за измама, а Т.Г. е записан в криминалните досиета за унищожаване и повреждане на имущество и за притежание на наркотици. Той също е осъждан.
Разследващият екип продължава работата по случая, образувано е досъдебно производство. Служители от отдел „Експертно-криминалистическа дейност” в столичната дирекция ще установяват вида и точното количество на иззетите наркотици, предстои и експертиза на иззетото оръжие, както и установяването на собственика му.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА