Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 16:20 932 0

77% от влаковете днес са спрели

  • бдж-
  • стачка-
  • трети ден
77% от влаковете днес са спрели - 1
Снимка: Факти.бг

Третият ден от безсрочната ефективна стачка на работниците и служителите от българските железници приключи в 16.00 часа. Към момента положението е следното, съобщиха от стачния комитет:

От Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив, гара Бургас отново не е пуснат нито един влак.

От 261 влака са спрели 201 , за 28 влака няма информация.

Движещите се влакове всъщност са по късите линии като Габрово – Царева ливада, Бойчиновци – Берковица, Долна махала – Хисар.

Процентът на спрените влакове е 77.

През гара Тулово по трета линия не се движат товарни влакове.

През гара Пловдив също не се движат товарни влакове, а товарната гара не се обработва.

По решение на ръководството на БДЖ разписанието на товарните влакове е променено и сгъстено като те са пренасочени след 16.00 часа и през нощта.

Безсрочната ефективна стачка, организирана от КТ „Подкрепа” и КНСБ продължава и утре. От 8.00 до 16.00 ч. влаковете няма да се движат на територията на цялата страна, категорични са синдикатите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА