Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 18:37 1 426 3

И полицаите ще протестират

  • полицаи-
  • протестират-
  • протест
И полицаите ще протестират - 1
Снимка: БГНЕС

Полицаите започват протести. Това решение е било взето на съвещание на Синдикалната федерация на полицейските служители. Пред БНР лидерът Валентин Попов уточни, че служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември.

За момента няма насрочена точна дата за полицейските протести, съобщи Валентин Попов. Той обаче беше категоричен, че такива ще има. За начало случителите в МВР ще подкрепят действията на двата синдиката - КНСБ и "Подкрепа" в края на този месец. Причините:

Ние сме против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР, ще протистираме срещу това. Второ - ние сме категорично против начина, по който това става - не само без консултации и разговори със синдикалните организации на тези служители, но и без те да бъдат информирани предварително. Ние получихме едно писмо, адресирано до служителите в МВР от министър Цветанов. Благодаря му за това писмо, в него има някои хубави неща. В него между другото се казва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на МВР научава в последния момент за промени, които касаят негови служители. Значи е прекъснат социалният диалог някъде на по-високо ниво. Ние ще подкрепим протеста на двете големи синдикални централи - КНСБ и "Подкрепа" на 30-ти.

От синдикалната федерация в МВР водят разговори с представители на синдикатите във военното министерство, както и със синдиката на надзирателите в затворите. Валентин Попов не изключи да има на следващ етап общи протести на целия сектор "Сигурност". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    0 1 Отговор
    КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА МВР МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ САМО ЕДНО : – ЗАБАТАЧЕНО ПРАШАСАЛО ТОТАЛИТАРНО ВЕДОМСТВО ! СИЛНО РАЗДУТА АДМИНИСТРАЦИЯ БЕЗМИСЛЕНО МНОГО КОМАНДВАЩ СЪСТАВ С ДУБЛИРАЩИ СЕ ФУНКЦИИ ( с основна дейност решаване на судоку и кръстословици през работно време ) ТОТАЛНО ОЩЕТЕНИ РЕДОВИ ПОЛИЦАИ ! НЕОКОМПЛЕКТОВАНИ ЗА РАБОТА НА УЛИЦАТА ! НЕЗАПЛАТЕН ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД ( за разлика от офицерския състав където строго се съблюдава изплащането на всеки един лев извънреден труд или премия) ПОДТИСКАНЕ И ПРИТИСКАНЕ НА РЕДОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА НЕ ИЗЯВЯВАТ КАКВИТО И ДА БИЛО МНЕНИЯ И ПРЕТЕНЦИИ ЧРЕЗ ЗАПЛАХИ ЗА УВОЛНЕНИЕ !!!!! ИЗКАЗВАНЕ НА ВИСОЧАЙШ СЛУЖИТЕЛ ОТ МВР : – ИМАМЕ СМЕТКА ДА НЕ ИЗПЛАЩАМЕ РЕДОВНО ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД ПАРИ ЗА ДРЕХИ И ДР.ПОЛАГАЕМИ ПЛАЩАНИЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ СЛУЖБАТА ЗАЩОТО ПРИ НАПУСКАНЕ САМО МАЛЪК ПРОЦЕНТ ПОЛИЦАИ ЗАВЕЖДАТ ДЕЛА В СЪДА ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И ИЗПЛАЩАНЕ НА НЕИЗПЛАТЕНИ СУМИ ! А ОСТАНАЛОТО СИ ОСТАВА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО И ТАКА ИЗЛИЗАМЕ НА СМЕТКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ЧАКАЙТЕ ПОМОЩ ОТ МИНИСТЕРСТВО КОЕТО ОЩЕТЯВА УМИШЛЕНО СОБСТВЕНИТЕ СИ СЛУЖИТЕЛИ А КАКВО ОСТАВА ЗА ГРАЖДАНИТЕ ?????????????????
  • 2 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    АМИ КАТО СА НЕДОВОЛНИ ДА НАПУСНАТ В "ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ"
    МОЛБИ ЗА РАБОТА С ПРОУЧЕНИ КАНДИДАТИ,КОЛКОТО СИ ИСКАШ.
    НА ТАЗИ КРИЗА 1000 ЛВ.ЗАПЛАТА,ПРЕД ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК,КОЙТО РАБОТИ .ЗА 280 ЛВ.ИМА СЕМЕЙСТВО И Т.Н.КАКВО ИСКАТ ПОЛИЦАИТЕ.
    3000 ЕВРО.
  • 3 Чечен

    0 0 Отговор
    Като си мислиш че е добре в полицията ела да бачкаш отворко "иракли"1000 лв ама за два месеца .И като толкова има мераклии защо има недокомплект .Май няма толкова будали да бачкат за 500лв като идиоти.Поне в нашето РПУ от новоназначените 10 напуснаха 6 щото разъждаваха като тебе.