Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 06:02 829 0

Земеделците на протест

  • земеделци-
  • протест

Няма да се блокират гранични пунктове и пътища

Земеделците на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Шест неправителствени организации от сектор Земеделие започват на 28 ноември от 10 ч. ефективни протестни действия, съобщиха от Националния комитет за протестни действия на организациите.

Неправителствените организации Асоциация на земеделските производители в България, Национална асоциация на зърнопроизводителите, Българска асоциация на собствениците на земеделски земи, Национален съюз на земеделските кооперациите в България, Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010, Българска асоциация на фермерите заявиха още, че не е изпълнен срока, който са дали на управляващите в нарочна декларация, да преразгледат и променят внесеният закон за Национален бюджет за 2012г., в частност предложената Финансова рамка за сектор "Земеделие" 2012г.

"През този период не се осъществи диалог и затова водени от своята последователност, принципност и решимост, обявяваме ефективни протестни действия в цялата страна, които се изразяват в изкарване на машини и хора по указани маршрути и последващо затваряне на пътища и гранично контролно-пропускателни пунктове", категорични са шесте организации. Те се обръщат се към всички земеделски производители и всички съпричастни към случващото се в сектор "Земеделие" да подкрепят действията им.

Фермерите няма да блокират гранични пунктове и пътища по време на насрочения за понеделник национален протест на земеделските производители. Това заяви в интервю в неделя по Дарик радио председателят на Асоциацията на земеделските производители в България Христо Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА