Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 11:06 836 1

Цветанов не разбира напълно защо се готвят протести

  • цветанов-
  • мвр-
  • протест

В 47-50-годишна възраст един човек е доста трудоспособен, смята вътрешният министър

Цветанов не разбира напълно защо се готвят протести - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че не разбира напълно, защо се готвят протести. Той посочи, че в последните две години въпреки рестриктивните бюджети на ведомствата се заделят капиталови разходи за подобряване условията на работа на служителите.

„Чрез проекти по оперативните програми също се реализират такива възможности. Това е част от политиката, която прави днешното ръководство на МВР и, разбира се, акцентираме и върху социалния диалог със служителите чрез техните представители – синдикалните организации“, каза той.

Продължаваме да акцентираме вниманието си върху реален социален диалог със синдикатите, решаване на поставените въпроси на база реалностите, които имаме днес в държавата.

По думите на Цветанов увеличаването на стажа за пенсиониране в правоохранителната система е част от реформата в пенсионната система. „Смятам, че реално в 47-50-годишна възраст един човек е доста трудоспособен и това е най-активната възраст на един служител – да може да покаже своите професионални качества“, каза той.

Цветанов посочи, че дефицитът в НОИ всяка година е нараствал от 2000-а година до 680 млн. лева в момента и трябва да бъде покрит със съответните реформи. Той заяви, че подобни реформи се провеждат и в други европейски страни, за да може да издържат пенсионните системи.

Вчера разговаряхме със синдикатите, Димитър Георгиев като заместник-министър, който отговаря за социалния диалог. Има едно разминаване в позициите на синдикатите, които има в МВР, днес единият синдикат е излязъл с декларация, която се разграничава от медийните изяви на колеги от другите синдикати и всъщност те наблягат на социалния диалог, на проблемите, които трябва да се решават, но не с протести, а с диалог, каза министърът.

Цветанов участва в тристранна среща, посветена на въпросите на международната закрила с представители на Гърция и Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Озлобелия

    0 0 Отговор
    -Как защо,бе-Заради излъганите надежди и обещания към цяла България-въртят ни на чеверме,и отгоре на това-"...недейте рита..."-те вече не ни смятат на бройка,а на стадо-по предизборните кампании лънготят едно,като свършат-обръщат си по тяхно му,и после-"...защо се готвят протести..."-Масови безредици трябва да се готвят,като във всичките ни съседски държави,които знаят как да извоюват равноправието и свободата си,а не да чакат на Лъжливи политици да ни "спасят",затривайки ни на кило...