Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 15:35 1 780 0

Стартира деветата "Българска Коледа"

  • георги първанов-
  • коледа-
  • българската коледа

По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова стартира деветата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Избраният за президент Росен Плевнелиев потвърди намерението си да продължи занапред инициативата и ще финализира настоящата кампания съобразно заложените при нейното откриване намерения и цели.

По традиция инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура за нуждаещи се детски клиники и отделения.

В предишните осем издания на “Българската Коледа” бяха събрани общо 18 142 832 лева. Със сумата 4 230 912 лева беше подпомогнато лечението на 1 066 български деца. За 139 детски клиники и лечебни звена бяха закупени медицинско оборудване и линейки на обща стойност 13 911 920 лева.

Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия.

Медийни партньори на “Българската Коледа - 2011” са bTV Media Group, вестниците “Труд”, “24 часа” и “Стандарт”, Българското национално радио, Дарик радио и радио “Фокус”.

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон “Централен”. Титуляр на сметката е БНТ.

В близките дни ще съобщим номерата, чрез които всички желаещи да подкрепят инициативата с изпращане на СМС или гласово обаждане до мобилните оператори, могат да направят това.

Благодарение на сътрудничеството с "Ипей" АД и тази година дарения ще могат да се правят в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.

Креативно студио “Noble Graphics” е автор на цялата рекламна кампания на “Българската Коледа”. Рекламният телевизионен клип е по идея на “Noble Graphics” и е изработен от SIA Advertising.

По традиция на 25 декември 2011 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се състои благотворителен спектакъл, който за втора поредна година ще бъде осъществен от “Седем осми” и излъчван на живо от bTV.

Средствата, събрани чрез “Българската Коледа – 2011”, ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на специализирани детски клиники и на деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравно-осигурителна каса.

Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят след изпращане на молби и съответните медицински документи от родителите им до организаторите на благотворителната инициатива и след съгласуване с лекуващите лекари. На част от децата “Българската Коледа” помага вече няколко години и ще продължи да осигурява тяхното лечение. Това са децата, страдащи от нефротичен синдром, остеогенезис имперфекта и други заболявания, чието медикаментозно лечение не се поема от държавата.

Закупуването на медицинската апаратура се извършва на основата на получени заявки от ръководствата на болниците и след направени консултации с Министерството на здравеопазването, Асоциацията по педиатрия и Асоциацията по неонатология.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните осем години, да научи повече за подпомогнатите деца и клиники, както и да се запознае с болниците, които до този момент са заявили желание да бъдат подпомогнати, а така също и с децата, нуждаещи се от скъпоструващо лечение.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА