Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 21:02 824 1

Еколози: На дъното сме по борба с парникови газове

  • парникови газове-
  • замърсяване-
  • еколози
Еколози: На дъното сме по борба с парникови газове - 1
Снимка: БГНЕС

България е на 49-то място от 56 страни по отношение на политиката за намаляване на емисиите на парникови газове за периода 2010-2011 г. Това е с три позиции по-надолу спрямо периода 2009-2010 г., когато страната е заемала 46-то място, съобщават природозащитниците от WWF.

Понижаването на позицията е знак, че като цяло провежданата у нас политика за реагиране на промените в климата не дава положителни резултати по отношение целите на Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, по която България е страна.

България е включена в списъка на страните, чиято политика за реагиране на промени в климата подлежи на този анализ заради относително голямото количество емисии на парникови газове, които продължава да отделя, допълват екоактивистите.

Те цитират резултатите от ежегодното изследване на Индекса за действие по климатичните промени (Climate Change Performance Index - CCPI), което се провежда от неправителствените организации Джърман Уоч (Germanwatch) и Мрежа за действие по климата – Европа (неправителствените организации Germanwatch и Climate Action NetworkCAN) за т. нар. Climate Change Performance Index (http://www.germanwatch.org/ccpi ) на неправителствените организации Germanwatch и Climate Action Network (Climate Action Network Europe).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗНЕНАДА

    0 0 Отговор
    ТА НИЕ ЗА КОЕ НЕ СМЕ НА ДЪНОТО ??? ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО ?