Last news in Fakti

4 Декември, 2011 12:52 724 0

Съдът гледа законността на стачката в БДЖ

  • бдж-
  • дело-
  • стачка-
  • съд

Започва гражданското дело по жалбата на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД за установяване на законността на стачката в железницата. Това съобщиха от Софийския градски съд.

Протестът започна на 24 ноември. Стачката беше продиктувана от обявените на 4 ноември от председателя на Съвета на директорите на холдинга "Български държавни железници" ЕАД Владимир Владимиров решения, според които билетите за пътническите и бързите влакове поскъпват с около девет процента от 1 януари 2012 г., за бизнес влаковете - с 15 на сто от 1 декември, а 150 влака - по различни линии, ще бъдат спрени от 1 декември.

Ръководството на БДЖ ще предложи също на 2000 души - служители в БДЖ, да напуснат работа, като им се изплатят по шест работни заплати.

Според ръководството на БДЖ, ако тези съкращения не се извършат и железницата не излезе на печалба, няма да бъдат получени парите от еврофондовете в размер на 330 млн. евро за закупуване на подвижен състав през следващия програмен период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА