Last news in Fakti

4 Декември, 2011 14:13 998 0

Двама от БДЖ обявиха гладна стачка

  • бдж-
  • стачка
Двама от БДЖ обявиха гладна стачка - 1
Снимка: БГНЕС

Напрежението в железниците ескалира като от днес в знак на протест срещу предложенията на ръководството на БДЖ двама служители от „Пътнически превози” БДЖ ЕООД са обявили гладна стачка. Това съобщиха за Факти.бг от пресцентровете на КНСБ и Подкрепа.

Това са Недялка Зоева - кондуктор „Пътнически превози” район Карлово и Недко Кертов – кондуктор „Пътнически превози” район Пловдив.

Условията, за да прекратят гладната стачка са подписване на Колективен трудов договор, в който да са гарантирани достигнатите до момента трудови доходи, залегнали в КТД от 2009 г. и водене на преговори с министъра на Транспорта, съобщенията и информационните технологии Ивайло Московски.

Безсрочната ефективна стачка на работниците и служителите от българските железници и Национална компания от ЖП Инфраструктура продължава вече единадесети ден.

Отново спряха 87 влака от 122, които трябваше да се движат към 10.30 часа. В цялата страна освен служителите в превозните служби, ревизорите, ръководител смените, инструкторите превозни бригади стачкуват и ръководител движение и стрелочници в над 50 гари от железопътната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА