7 Декември, 2011 19:11 1 055 0

Синдикатите искат КСНС за БДЖ

  • кснс-
  • синдикати-
  • бдж

И утре стачка в БДЖ

Синдикатите искат КСНС за БДЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Преговорите между синдикати и ръководството на железниците отново не дадоха резултат. Така на утрешния студентски празник влакове отново няма да се движат от 8.00 до 16.00 часа. КНСБ и КТ „Подкрепа” са поискали са бъде свикан Консултативният съвет по национална сигурност от президента. Аргументът е, че с „умишлените действия на ръководството на БДЖ грубо се засягат държавните интереси и необратимо се разстройва транспортното обслужване и ползването на жп инфраструктурата. 

Непосредствено се застрашават интересите на държавата, свързани с нейната национална сигурност. Прехвърлянето на всички пътнически и товарни превози извън времевия диапазон на стачката представлява едностранно нарушение от ръководството на БДЖ на сключения с държавата договор за национален превозвач“.

„От страна на мениджърския екип на БДЖ бяха нарушени ангажиментите, поети вчера от министър Ивайло Московски, а именно: да бъдат запазени параметрите на заплати и социални плащания от 2009 г. и до 1 юни 2012 г. да бъде разработена съвместно между синдикати и мениджърски екип бонусна система“, обяснява за неуспешните преговори стачният комитет на КТ „Подкрепа“ и КНСБ.

„След като днес синдикатите приеха шестте точки, предложени вчера от работодателите от НКЖИ, същите се отказаха, което е явно нежелание от тяхна страна за сключване на споразумение. Вместо това изпълнителният директор на Холдинга г-н Недев предложи от 1 януари 2012 г. да бъдат орязани социалните плащания. На преговорите в ДП „НКЖИ” работодателят г-н Ламбрев сам оттегли направените вчера свои предложения за синдикална закрила, които бяха приети от синдикатите“, пише в съобщение на стамния  комитет.

„Умишленото протакане на преговорите и ежедневната промяна в позицията на господата Недев и Ламбрев показват, че целенасочено се извършват действия за продължаване на  безсрочната стачка на българските железничари. По този начин ще бъдат обслужени не интересите на българските железничари, а корпоративни интереси“, коментират профсъюзите.

Утре преговорите  продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА