Last news in Fakti

12 Юли, 2017 10:49 2 535 15

Патриотите категорични: Бузлуджа да се реновира

  • бузлуджа

В коалицията смятат, че БСП няма права над обекта и не може да управлява тази собственост

Патриотите категорични: Бузлуджа да се реновира - 1

"Обединени патриоти" искат Министерски съвет и областния управител на Стара Загора да предприемат действия за опазване на паметника на връх Бузлуджа. Те са против идеята държавата да предостави съоръжението на БСП.

"Не може да се предостави тази частна държавна собственост на една партия за партиен музей", заявиха патриотите в декларация от трибуната на Народното събрание. Според тях паметникът не трябва да принадлежи на една партия и държавата трябва да инициира неговия ремонт, реновиране и музейното експониране на съоръжението

Патриотите настояват музейното обновяване на паметника да бъде модерно и атрактивно експониране на културното пространство, а не превръщането в партиен символ със съмнителна историческа достоверност.

От "Обединени патриоти" са категорични, че паметникът има историческа значимост, свързана с освободителните борби у нас. Според тях БСП няма права над обекта и не може да управлява тази собственост. "Не може да се подменя символът Бузлуджа с партиен символ", заявяват патриотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    3 1 Отговор
    А кинти откъде?
  • 2 Чичо Гого

    8 6 Отговор
    Този уикенд бях там и е срамно на какво прилича сега.. Грешка, не грешка - паметник е и то МНОГО внушителен!!!
    Определено съм ЗА да се реновира..

    Коментиран от #3

  • 3 напалм дет

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо Гого":

    Ти ли ще ПЛАЩАШ? Ами поддръжка? Това да не е баница, да седнеш и да я изядеш, а чиче?
    Сумата за възстановяването ще бъде огромна! Отделно не е ясно, какво ще има в този бетонен бункер, което да привлича туристи и да генерира приходи, но е сигурно, че трябва да има персонал, който да се грижи и да взима ЗАПЛАТИ, отделно има разходи за ток, вода и т.н., това са СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ държавна пара, която ще се налее в нещо напълно безсмислено.
  • 4 напалм дет

    7 3 Отговор
    БКП(БСП) няма никакви права над паметника, защото е строен с държавни пари, достатъчно поразии направиха на България и достатъчно заводи приватизираха, а сега с цялата си наглост искат още.
    Паметника е символ на един тоталитарен режим довел до разрухата, унищожението, смрътта на хиляди българи разстреляни или избити в концентрационните лагери и ако ще бъде превернат в нещо това трябва да бъде в памет на жертвите на комунизма и да напомня на идвните поколения, че НИКОГА комунисти не трябва да бъдат допускани до властта в България. Петолъчката трябва да бъде махната и на нейно място да бъде сложен българския лъв, символ на смелите българи, които са паднали за Свободата на майка България.
  • 5 filo

    1 4 Отговор
    Патриотите са комуняги и затова искат реновирането на паметника.

    Коментиран от #7

  • 6 напалм дет

    5 2 Отговор
    Всички реват, че живеем зле, че сме били бедни, че доходите са ниски, че пенсиите са смешни, а в същото време нашите управници, които явно нищо не вдяват от икономика се занимават с това, от което разбират най-много, политически бръщолевици, за това образование, опит и ценз не се изисква, може да политканства дори и един циганин със завършен 2 клас. Въпросът е, докога хората с обарзование, интелект, умения, опит, които генерират доходи с труда и акъла си, ще търпят готованковците в Парламента да им бъркат по джобовете с мръсните си ръчички и да ги занимават със слабоумните си идеи. Докато цялото соц поколение не измре и не дойдат необременени хора тази пародия на държава и управление ще продължава.
  • 7 напалм дет

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "filo":

    Всички са комуняги за съжаление! Бивши, настоящи и бъдещи, тая "чиния" е толкова безсмилена, колкото и режима, който я е построил, все едно да "реновират" Кремиковци или Радомир. 28 години, след уж "демокрация" още се борим с простоиите на червените бандити.

    Коментиран от #9

  • 8 Балканкар

    4 1 Отговор
    Мога само да кажа браво! Все пак ценим историята!
  • 9 Мързел

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "напалм дет":

    Може би ти си безсмислен? Кефиш се в каква софийска квартира и заповядвал на хората какви са и какво да правят... Марш на село да бачкаш!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Сега проверих...

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мързел":

    Пентхаус е
  • 11 напалм дет

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мързел":

    Може би е най-добре "танковете да дойдат", както се изцепи в зората на "прехода" един ваш вожд, танкове, но натовските. Достатъчно е да минат няколко А-10 над Бузлуджа и проблема с "паметника" е решен, после ще ви натоварим на хамърите и директно на полигона Ново село, там ще го играеш ислямист, а пък аз ще бъда рейнджър, познай, кой ще е прецакан.
    Не е неизпълнимо, но американците нямат интерес, за съжаление щото съмишленици ще имат със сигурност и то много.

    Коментиран от #12

  • 12 Големият побег

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "напалм дет":

    Много ясно че ти... Хамърът ще забуксува, двигателят ще изпуши, ще тичате пеш от Пловдив, по това време взимам един АК-47 със щик от сандъка, прерязвам въжето, качвам се на един ЗИЛ-131. Излизам от Ново село, хвърлям няколко гранати по вас и мачкам бебешката ви кола и съм на свобода!
  • 13 2dw

    0 2 Отговор
    С това нещо трябва да се процедира както с мавзолея! Тон тротил на подходящи места и контролирано взривяване. 100 000 туристи от двете стани на Планината ще го снимат и продават филма. И т.н.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Амон

    0 0 Отговор
    Буз-луджа дА стане филиал на НароднатА библиотека,за опазване книжовното ни богатство.Спомнете си какво казат саиските жреци на Солон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове