Last news in Fakti

12 Декември, 2011 08:04 1 439 0

Дискусия за развитието на химията

Водороден автомобил в България и оползотворяване на природните ресурси – част от темите на форума

Дискусия за развитието на химията в България ще се състои днес от 11:00 часа, в Големия салон на Българската академия на науките - Централно Управление (ул. „15 ноември” 1). Форумът се организира по повод приключване на Международната година на химията.

Водороден автомобил в България, възобновяеми източници за енергия от биологичен произход, оползотворяване на природните ресурси – един пример с морската луга, електрохимична обработка на повърхността на материалите, значение на научните изследвания в областта на химията, нови материали за индустрията и бита, висше и средно образование по химия – това са част от темите в дискусия за развитието на химията в България.

Дискусията ще бъде открита от председателя на Националния комитет към Международния съюз по чиста и приложна химия, проф. Христо Баларев. Ще участват председателят на БАН, акад. Никола Съботинов, и председателят на Федерацията на Научно-техническите съюзи в България, акад. Васил Сгурев.

Информация за по-важните събития, свързани с Международната година на химията у нас, ще представи проф. Венко Бешков, председател на Съюза на химиците в България. По време на форума ще бъдат връчени златни значки „Проф. д-р Асен Златаров”. Учените ще представят с презентации обсъжданите теми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА