Last news in Fakti

13 Декември, 2011 09:57 1 130 2

Свидетел от „Октопод“: Това зло няма граници

  • октопод-
  • алексей петров-
  • георги цветанов

Това зло няма граници, които да не може да прескочи и няма дом, в който не може да влезе. Да не дава Господ хора да станат жертви на групата. Това заяви в ефира на ТВ7 ключовият свидетел по делото „Октопод“ Георги Цветанов.

Вчера Софийският градски съд даде ход на делото след близо две години от ареста на бившата барета Алексей Петров и още 20-тина души. Шестима са изправени пред Темида, за да отговарят по обвинения за рекет и изнудване.

Това бе много важен ден не само за пострадалите, но и за самото правораздаване, коментира свидетелят, визирайки хилядите пострадали от организираната престъпност,  загубили надежда, че може да има справедливост. „Изгря един много светъл лъч в сегашната история. Този тумор беше изключително голям и бе пуснал метастази във всички сфери на обществения живот и държавата ни“, коментира Цветанов.

Изграждането на структурата на „Октопод“-а започнало с елементарни дейности и проста организация, ръководена от тартор, силов изпълнител и „мозък“, който отговаря за финансите.  След това дейността се усложнява и развива до високотехнологично ниво, коментира Георги Цветанов.

Според него Алексей Петров е успял „методично да си осигури лоби“ във всички власти, като е работил с компромати. Вероятно е имало и заплахи. „Факт е, че много видни политици прекланяха глава пред неговата мощ. Нямам представа как хора, призвани да ръководят държавата се подават“, добави свидетелят.

„Не знам от къде изгря този мит, че съм проговорил едва след 13 години. Още през 1999 г. съм описал всичко заедно с партньорите си и пострадали хора. И то не само пред една инстанция. Много от папките вероятно още стоят в чекмеджетата на чиновници, а може би и на премиери. Една от жалбите е лично до бившия премиер Иван Костов. Тя е описана в делото, но до днес няма отговор“, обясни Георги Цветанов.

Търсения ефект беше физическото ми и психическо смазване, за да му прехвърля цялото си имущество. Той сам заявява, че знае как ги прави тези неща. Не си пожелавайте да сте насаме с него, защото е много опасен човек, коментира Георги Цветанов.

Твърдение на Алексей Петров, че е жертва е поредната безумна теза на това лице. Няма как Цветан Цветанов и Бойко Борисов да са манипулирали този процес, защото през 1999 г., когато подадохме първите си жалби те не бяха такъв фактор в политиката, обясни свидетелят.

Той е категоричен, че Алексей Петров ще си отмъсти. Вероятно ще посегне на здравето и живота ми. Но идва момент, когато не можеш да направиш компромиси, да разбереш, че това е мисията. Наясно съм с рисковете, твърди Георги Цветанов. По думите му само тази година са направени два атентата срещу него. Не мога да твърдя кой е автора, мога само да се досещам, добави свидетелят.

Според него мотивацията на Алексей Петров да тръгне на президентските избори е свързана с делото "Октопод". Изгряването на звездата на сегашния премиер създаде много комплекси на Петров, твърди Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диян Дамянов

    0 0 Отговор
    Евала на Георги Цветанов!
    Де да имаше повече смели мъже осъзнали мисията си ...
    за пренареждане на обществото:
    Праведните горе(на пиадестал),
    престъпниците долу (в подземията,в затвора)
  • 2 Свидетел на всичко

    0 0 Отговор
    "Но идва момент" , както казва Цветанов , когато не можеш да правиш компромиси с лапачката , която са ти обещали ако свидетелстваш за да осъдят Алексей. Хора , тези от гара Левски пази багажа са нагли лъжци . Същият този Георги Цветанов през 99г. лично направи изявление по Би Ти Ви , че Алексей Петров не му дължи нищо и че не го е пипал с пръст . Сега му обещаха пари , че ако излъже и доведе Пламен Георгиев-Съсела и Велизар Дамянов -Късите ръчички да свидетелстват против Алексей , ще му върнат имотите които доброволно е приписал срещу дълга който просрочи към Нешка Робева. Това е истината хора , не им вярвайте , това са занимаващи се с лихварство и незаконна банкова дейност използвайки парите на "Първа инвестициона банка" на която Георги Цветанов е директор ( клон Плевен).