Last news in Fakti

15 Декември, 2011 17:01 1 615 2

БДЖ пуска дневните влакове от утре

  • бдж-
  • стачка

9 служители на „Пътнически превози“ стачкуваха днес в страната

БДЖ пуска дневните влакове от утре - 1
Снимка: БГНЕС

Движението на влаковете, които пътуват в интервала между 08:00 ч. и 16:00 ч., ще бъде възстановено от утре, съобщиха от БДЖ. Тези влакове бяха спрени от движение по решение на ръководството на националния железопътен превозвач поради стачните действия, които нарушиха редовния им график, доведоха до пълен отлив на клиенти в посочения времеви интервал, и съответно до сериозни финансови загуби.

Стачкуващите служители на „Пътнически превози” от днес сутринта са 9 в цялата страна. Единствено в поделенията на дружеството в Пловдив и Горна Оряховица са регистрирани участващи в стачката служители, като в Пловдив стачкуващите са 5, а в Горна Оряховица са 4 служители. В останалите поделения на страната няма стачкуващи служители.

В сряда беше подписан колективен трудов договор в „Товарни превози“. Той предвижда въвеждане на бонусната система от средата на следващата година и според изявленията на синдикатите и ръководството в голяма степен запазва постигнатото с колективния трудов договор от 2009 година. Няма яснота обаче дали подписването на колективен трудов договор означава край на стачката в „Товарни превози“.

За момента няма насрочени преговори в „Пътнически превози“ и стачката там продължава.

От ръководството на БДЖ съобщиха, че до 15 декември 1003 служители са приели предложението за доброволно напускане. Плановете са оздравяване на компанията предвиждат да бъдат съкратени общо около 2000 железничари до края на годината.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 0 Отговор
    Генче, абе - четох, четох, ма не разбрах -тръгнаха ли пътническите влакове, или стачката продължава???
  • 2 язе

    0 0 Отговор
    до гост
    ами и двете, влаковете тръгнаха, а стачката продължава но само с 9 човека, което явно не пречи да вървят.