Last news in Fakti

11 Август, 2017 10:29 4 676 15

Мануела Малеева обвини Николина Ангелкова в арогантност

  • корал-
  • плаж-
  • туризъм-
  • проверки-
  • тараш

Министърът на туризма: Проверяваме всички плажове

Мануела Малеева обвини Николина Ангелкова в арогантност - 1
Снимка:бТВ

Известната българска тенисистка Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че се е държала арогантно с почиващите на плаж „Корал”. Част от тях дори нарекоха мутренско поведението на министъра и придружаващите я инспектори.

Вчера от министерството съобщиха, че са направили проверка на плажа, при която са установени нарушения. Почиващите на плаж „Корал” обаче са на мнение, че са репресирани и подложени на множество проверки, тъй като са подали сигнал за незаконни разрешителни за строеж.

Пред bTV Мануела Малеева коментира, че вчера съвсем случайно се е оказала на плажа и може би е изненадала министър Ангелкова с присъствието си. „Както слушах отстрани коментарите, нападките и арогантното държание, просто не успях да се сдържа и да кажа: Престанете да ни говорите с този подигравателен тон, ние не сме хора второ качество”, посочи тя.

„Когато някой така се държи с мен, с това високомерие на човек, който знае, че властта е зад него, понякога ми е трудно да реагирам. Г-жа Ангелкова ме гледаше в очите и ми каза: Не ви вярвам, не ви вярвам за това, че съм тук без ток и без вода”, допълни Малеева.

„Ние сме обикновени хора, които обичаме природата в чистия й вид – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 разрешения за строеж в района на „Корал”, коментира пред bTV музикантът Васил Гюров.

„Хората, които са издали незаконните разрешителни за строеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме сложили една тента или палатка. Пускат се също слухове, че крадем ток”, допълни той.

Пред bTV Ангелкова отрече обвиненията и увери, че проверки се правят по всички плажове и всички са равни пред закона. „Нито аз, нито колегите можем да си позволим подобно отношение, камо ли да обвиняваме някого”, категорична беше тя.

Министърът отново подчерта, че е установено незаконно използване на ток и вода. Имало е разположени палатки и каравани в частни имоти, както и на плажа, като ще се установява дали са върху дюни или не. По думите й става все по-належащо да има регламент къде може да се къмпингува.

Мануела Малеева от своя страна коментира, че Ангелкова не е отговорила на въпроса кой е дал тези 38 незаконни разрешителни за строеж. „Хотел „Морско конче”, което е на дюните, и беше обещано още от министър Павлова да бъде разрушен, все още стои там”, подчерта тя.

По думите на Гюров за 5 дни на „Корал” са направени 4 проверки, а Малеева допълни, че е имало такава включително и снощи около 22 ч. „Това е репресивен начин на действия”, посочи тя.

Ангелкова обаче подчерта, че Министерството на туризма е направило само една проверка – вчера през деня около 10:30 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патилан

    28 2 Отговор
    Ангелкова обаче подчерта, че Министерството на туризма е направило само една проверка – вчера през деня около 10:30 ч.

    И забрави да каже, че е разпоредила всеки ден да се правят проверки от други репресивни институции
  • 2 Paca

    30 2 Отговор
    "Имало е разположени палатки и каравани в частни имоти"... И откога, Ангелкова, да разполагаш каравани и палатки в частен имот е престъпление?

    Коментиран от #4, #6

  • 3 321

    12 35 Отговор
    Нагли, тъпи спортисти, които си мислят, че като са махали с ракетата по-голямата част от живота си могат да са над закона. На Корал палатките, караваните и кемперите са върху пясъка и дюните. Изгледа като село на клошари. Дори човек да иска да отиде до плажа не може да стигне спокойно до плажа. Мивки и тоалетни с вода изливаща се директно на дюните. Тези хора за глоба и дори за затвор. Ама те видите ли - обичали дивата природа. Това е все едно да си опънат катуна на рилските езера и водата от мивката и тоалетната да се излизат в езерото. Била репресирана - нагла кокошка. Всеки престъпник и нарушител в тази държава, като го хванат все е репресиран.

    Коментиран от #15

  • 4 гост

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Paca":

    А не е престъпление единствения път до плаж да минава през частен имот и на това основание частника да си сложи бариера и да взима такса за преминаването по черен път, дори без асфалт и паркинг?
    Държавата, чрез нейните органи, се старае да прилича на мутра, вероятно защото повечето й представители са такива. Интелигентен човек не обещава просто репресия на подаващите сигнал, а дава конкретни отговори. Разрешение се издава срещу пари, има разписки, вписвания, имена и др. Това е лесно проследимо, ако е законно.
  • 5 321

    7 16 Отговор
    А това за Морското конче е пълна лъжа. Хотелът е на твърда земя след пясъка. Един от малкото направен както трябва и с грижа за природата. Малък е, пасва идеално на релефа - не е на 15 етажа бетонно чудовище, има канализация, която улавя водите от целия къмпинг Юг, със всички системи за пречистване и ги отвежда в посока обратна на морето. Дано повече хотели по морето са такива. А тази е типичен пример за поговорката "крадецът вика дръжте крадеца"
  • 6 321

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Paca":

    Не е престъпление, нарушение е. Като направиш частен къмпинг в имота си има ред задължения и плащане на такси и данъци. Могат да ги глобят поне по един закон и две наредби. Да не говорим, че милите собственици на частни имоти са декларирали, че няма да ги ползват за да не плащат такса смет, както каза кмета. А като има такива разсъждаващи, как изглеждат после опитите на общините да съборят незаконните цигански махали. И те обичат природата в чистия и вид....
  • 7 Poli

    16 1 Отговор
    Истината е, че Корал преди години беше къмпинг, с ток, вода и канализация. Местната власт, не без помощта на държавната и не без намесата на инвеститори съсипаха къмпинга и ако там не присъстват всеки сезон една шепа ентусиасти плажа ще го застигне съдбата на Оазис и Нестинарка. Там все още гордо се кипрят табелки "къмпинг" , какъвто няма. Не е нужно всеки плаж да е засран с хотели. Трябва ясна регулация, за да не се хранят непрестанни противоречия между хората.

    Коментиран от #9

  • 8 глупак

    18 3 Отговор
    Слугите на Боко и Ц. Ц. няма да престанат да мачкат нормалните хора.
    Вече мачкат с проверки и свидетелите по суджука…
    Ако Цацаров е прав , и Боко е останал без суджук, сега му се е свило коремчето от глад.
  • 9 321

    11 11 Отговор

    До коментар #7 от "Poli":

    Само че къмпинга в по-голямата си част беше над пътя в гората, не на плажа... Като отида да си сложа кърпата на пясъка не искам на 2 метра от мен някой наглец да си е разпънал подвижната вила. На всичкото отгоре да ме гледа лошо, все едно, че съм му легнал в имота. Не съм длъжен да му гледам праните гащи провесени по околните храсти, нито да му дишам изгорялото олио на тигана върху примуса. Не искам да ми натрапва музикалните си предпочитания от тонколонките, вързани към радиото на колата, която също е забита в дюната. Не желая да се притеснявам като вървя по пясъка, че ще пропадна в някои дупка/импровизирана тоалетна на този съвременен Петкан.
    Искам закон, който да забрани на подобни зелени недоразумения да мажат и цапат под мотото "обичам дивата природа". Препоръчвам на Малеева и Гюров да отидат в Гърция да си разпънат палатките и като дойдат гръцките полицаи да им обяснят, че се чувстват преследвани. После могат да пишат жалби до европейския съюз докато си лежат в килията на някой гръцки арест.
  • 10 Гостенин

    7 2 Отговор
    Гербова държава.Един нормален ден !

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    4 3 Отговор
    Питам се край кое живописно швейцарско езерце мога да си опна палатчица и да си къмпингувам безплатно в унисон с природата със съвсем природосъобразна тоалетна....

    Коментиран от #13

  • 12 123

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гостенин":

    Наистина сме ненормална държава. Във всяка нормална, ако си разпъна палатката в парка, полето или плажа няма да идват само да правят репортажи и на измислени проверки, а директно ще бъда отведен в полицията, палатката или караваната ще бъде конфискувана и номерата на колата ще ми бъдат свалени до заплащане на съответните глоби.
  • 13 123

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Има още един нормален човек, който е прочел тази статия. Благодаря ти. Реших, че аз нещо не съм в час, щом всички други се прехласнаха по съвременната бай Ганевица. Стига сте приемали за нормално ментори да бъдат хора, които ги дават по телевизията защото са спортисти, музиканти и т.нар. ВИП-ове, въпреки че акълът им едва стига да си вържат обувките. Хора, четете повече - например Алеко. Не приемайте за нормално поведението на самозабравилите се, които са решили, че държавата е тяхна и могат да я стопанисват, както земята под кортовете в борисовата градина, купена със заменки с евтини апартаменти. А за мен остава успокоението, че свестните у нас считат за луди, както е казал Ботев. Ама не Пловдив...
  • 14 777

    4 2 Отговор
    В репортажа ясно се виждат еко палатките, разположени върху дюните (явно за да ги пазят от атмосферните условия). А като гледам мръсотията и "тоалетните" ми става ясно откъде тръгват ентеро заразите по морето . И с каква гордост подчертават, че стоят без ток и вода ?!?! И с малки деца , бебета.
  • 15 Шагунов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "321":

    От прочетените коментари ,разбрах със сигурност,че гост 321 е истински българин -злобен и неуважителен,че явно е лично заинтересован от случая и че е страхливец,за да се подпише.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове