Last news in Fakti

15 Август, 2017 10:44 2 542 11

Нинова сигнализира австрийското правителство и прокуратура за "Цанков камък"

  • корнелия нинова-
  • цанков камък-
  • прокуратура

Лидерът на БСП завежда дела на всички, обвързали името й с проекта

Нинова сигнализира австрийското правителство и прокуратура за "Цанков камък" - 1
Снимка: Архив

В последните дни министър-председателят Борисов и депутати от ГЕРБ, в опити да заглушат корупционни скандали в управлението на суджука, твърдят, че проектът "Цанков камък" е стартирал, докато съм била зам.-министър и, че съм обвързана с него. И двете са лъжа. Това пише в официална позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ето какво още пише тя:

Проектът стартира в правителството на Симеон Сакскобургготски през 2001 г. и нямам никакво отношение към него, дори и като зам.-министър в друго правителство от 2005 до 2007 г. Личните нападки към мен нямат никакво значение, но имат значение членовете и симпатизантите на БСП и онези 1 милион българи, които ни подкрепиха на изборите. Заради тези хора и заради истината предприемам следното:

1. Депозирам до главния прокурор писмо, в което питам - при извършените разследвания от страна на прокуратурата в предишни години и в направените експертизи, разпити на свидетели и проверка на документи, фигурира ли по какъвто и да е повод и в каквото и да е качество моето име.

2. Завеждам дела на всички, които в последните дни обвързваха името ми с този проект и правеха внушения, че съм корумпирана - така, както на 23.05.2017 г. заведох дело на лицето Бойко Методиев Борисов за твърдението му, че съм била член на СДС и за това, че ме нарече "г-жа Лъжа". Както той, така и всички, които сега ме обвързват с проекта "Цанков камък", ще отговарят в съда, където ще трябва да доказват несъществуващи факти.

3. Изпращам писмо до посланика на Австрия в България, като го моля той да информира австрийското правителство и австрийската прокуратура за това, че българският премиер Борисов определя проекта "Цанков камък" като корупционен. По този начин той въвлича държавата Австрия в корупционен скандал.

Както е известно този проект е в изпълнение на договор между България и Австрия, която участва във финансирането. През 2004 г. е сключено споразумение с "Verbundplan" GmbH за изготвяне на работен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството. Самото строителство е изпълнено от консорциум от 3 австрийски фирми: " Аlpine", "Vatech hydro" и "Verbundplan". Моля австрийската страна да провери твърдението на българския министър-председател и да се произнесе - участвали ли са австрийски фирми в корупционни сделки в България и с кои български политици. Ние от БСП се обявихме за борба с паралелната държава и настояваме за пълната истина по този проект. Вярваме, че тя може да победи паралелната държава, която днес прикрива кражбите си с манипулации и лъжи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП

    16 3 Отговор
    Бойко зорлем ще върне БСП на власт. Но в цялата картинка ми е интересно ролята н Доган, който за този проект получи милион и половина хонорар. Не ми е известно да е работил като хидролог преди или след това. Човекът е учил специално за този хонорар. Та ми е интересно какво мисли австройската прокуратура и правителство за този хонорар. той корупционен ли е, Доган е гений на хидрологията ли? Кога ще накажат съдойката, която го оправда?
  • 2 дедо Любен

    12 5 Отговор
    Авоаите на старите комунисти и до днес са във автрийски банки.Курнелия явно разчита на старите връзки!Неещо като..."да,ама ша кажа на бати..." И до днес,не са в състояние да се оправят сями.Банда от пълни нещатници...барабар с чедата си от Герб.
    По време на председателството на ЕС,правителстото на Бойчо ще падне,за да отдалечи още БГ о Европа...!Сле година-две,вче няма да има пари за усвояване,но Боко иска да властва....

    Коментиран от #7

  • 3 Гост

    14 1 Отговор
    Деса е наистина за съд! Много и знае устата, но е слаба в главата да осъзнае как вкарва ББ в лош филм. Защото досега криеха кой и как е финансирал Цанков камък. По-удобно беше да се припише на дежурните заподозрени, а на бедния българин да се обяснява защо все няма пари!
  • 4 точен

    11 3 Отговор
    Боко си н---я суджука
  • 5 завист

    14 7 Отговор
    БОКО го е яд че не е взел нищо от тоя проект и се опитва да натопи някои но нали зноете съдбата на доносниците
  • 6 Пеньо

    8 5 Отговор
    Да не забрави да сигнализира и арменския поп!
  • 7 Трезвомислещ

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Любен":

    Дедо либене, от как не старите комунисти, а измет та от комунизма прибраха червените куфарчета са минали 27 години, през това време са крали 17 правителства! Зад всяко едно правителство седи министър на който му се знае името, има прокуратура има съд, за тези 27 г. колко човека са осъдени, след още 20 пак ще се пише същото. Вече ми писна да чета по форумите за комунизма и червените куфари! Прехода вече е минал отдавна, сега живеем в друг строй!
  • 8 filo

    8 8 Отговор
    Кури, писна ми на к...а от тебе селска пръчко.
  • 9 Gost

    6 10 Отговор
    Проклятието на България са Русия и БСП !!!
  • 10 ухаааа

    6 2 Отговор
    Айде Боко тиквата в затвора.Много ще се радвам да видя тази мутра зад решетките.Единственното място на Бойко е там ,а не министьр.
  • 11 незнайко

    0 4 Отговор
    Вече е построено !!! Какъв е смисъла да се напада този или онзи ? Да го експлоатират правилно и това е ! Загубите няма да ги върне никой, както става и с КТБ . Да се стягат и да решават сегашните проблеми !!! За каква паралелна държава говори ? Тя къде живее ? В коя НЕЙНА част ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове