Last news in Fakti

19 Декември, 2011 13:14 874 1

Строят нов дом в Нови хан

  • нови хан-
  • отец иван

Държавата дарява на фондацията на отец Иван терен от 78 дка в Ихтиман

Нов дом ще се строи за обитателите на сградите към църквата на отец Иван в Нови хан. Това стана ясно на пресконференция след среща в МРРБ на институциите и отец Иван.

Свещеникът има закупен имот в местността Побит камък край Нови хан. Софийската митрополия е превела 9000 лв. за таксата за промяна на предназначението на този терен. Там ще бъде изградена нова сграда за нуждаещите се семейства.

Министерството е поело ангажимент за придвижване на документацията. Теренът има одобрен устройствен план. Необходимо е да се съберат документи.

„Нищо няма да се събаря, преди да построим”, подчерта отец Иван. От своя страна, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова заяви, че има осигурени  8 фургона при необходимост за настаняване. Тя каза и че има възможност 15 души от дома да бъдат настанени в защитени жилища.

“Имаме готовност да направим и национална кампания за събиране на средства за построяването на дома”, каза министърът.

Освен това държавата безвъзмездно ще дари на фондацията на отец Иван терен от 78 дка в Ихтиман. Теренът е бил на бившите Строителни войски. Той е в гориста местност и ще е подходящ за развиване на земеделската дейност на фондацията на отец Иван. Мястото в момента няма водопровод, канализация и ток. Имаме процедура по подготовка на документацията, каза Лиляна Павлова.

Ще се създаде и офис в София със секретар, който да координира работата между институциите и фондацията на отец Иван.

„Бог ще ни помогне. Това, което сме предприели ще се реализира. Смятам, че ще направим един образцов дом. Длъжни сме да помагаме на бедните хора. Всичко върви добре. Децата са спокойни. Животът си тече при нас мирно и спокойно”, каза свещеникът.

На 23 януари ще се проведе нова среща за уточняване на процедурите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Тодоров

    0 0 Отговор
    Поредната Българска тъпащина. Както винаги трябва готовото да го съборим и да харчим пари за ново. Човека си скъсал .......ъ да създаде и създал нещо хубаво и хуманно ама не небило законно. Сега тъпата ни държавица ще се изяви като майка закрилница и ще се хвалят поне 2-месеца. Нее ли по евтино с тия пари да озаконят имота и де помогнат на човека да създава по добро за хората. Весели празници.