Last news in Fakti

26 Декември, 2011 09:29 759 0

Над 1 млн. лв. събра „Българската Коледа“

  • първанов-
  • българската коледа

Благотворителната кампания продължава до 1 януари

Над 1 млн. лв. събра „Българската Коледа“ - 1
Снимка: БГНЕС

Над 1 милион лева са събрани по дарителските сметки на кампанията „Българската Коледа“ до момента, чийто заключителен концерт се състоя снощи в Народния театър „Иван Вазов", предаде бТВ. С част от парите, постъпили по сметките на инициативата, ще се помогне за лечението на болни деца, а с друга ще се купи медицинска апаратура за детски клиники.

Над 100 любими певци и музиканти участваха в концерта. „Акага", Вики и Десо от „Мастило", хорът на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев", Детският хор на БНР, Кирил Маричков, Миро с Дивна и Криско, Данчо Караджов и „Сигнал", Мариана Попова, Стелияна, Игор, Тодор, Дони и Нети, Борис Солтарийски, Ивана, Преслава, Андреа и Стефано, Галена, Алисия, Клуб „Бодифолк" към 34 СОУ „Стою Шишков" и националният ансамбъл по художествена гимнастика и още много други се включиха в благотворителната инициатива.

Всички музиканти, които се включиха в шоуто, оставяха на сцената, под голяма елха, подаръци за децата на "Българската Коледа". Йордан Караджов остави хвърчило: "Защото полетът към мечтите не бива да бъде прекъсван от нищо. Трябва да направим всичко възможно децата да имат мечти, които да ги карат да летят".

И певицата Мариана Попова се присъедини към "Българската Коледа". Тя се обърна към всички с думите: "Много е трудно да се говори за децата на България. Много е трудно на всички деца, много е трудно на болните деца. Аз донесох панда и ще ви разкажа защо. Пандата е от изчезващия вид, от един от най-застрашените видове. Нека доброто у хората да не изчезва. Подарете надежда! И още нещо - пандата има най-красивите и най-тъжните очи. Такива са и очите на болните дечица, на които помагаме. Докажете, че в България има гражданско общество. Скъпи българи, нека се събудим за доброто и докажем, че хората са добри и че ние сме тук на тази земя за добро. Весела Коледа на всички!"

Деветата по ред кампания на „Българската Коледа“ е по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и Зорка Първанова. Кампанията ще продължи до 1 януари 2012 година. Новоизбраният държавен глава Росен Плевнелиев вече обеща да продължи традицията.

В предишните осем издания на „Българската Коледа“ бяха събрани общо 18 142 832 лева. Със сумата от 4 230 912 лева беше подпомогнато лечението на 1066 български деца. За 139 детски клиники и лечебни звена бяха закупени медицинско оборудване и линейки на обща стойност 13 911 920 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА