Last news in Fakti

27 Декември, 2011 10:36 549 0

Засиленото миене на улиците през септември беше предизборно

  • прошков-
  • миене-
  • план-сметка
Засиленото миене на улиците през септември беше предизборно - 1
Снимка: БГНЕС

 

Засиленото миене на улиците през септември беше предизборно. Вероятно градът, ако постоянно е в изборна кампания, ще има по-добро ниво на почистване. Това заяви пред БНР общинският съветник от ДСБ и неуспял кандидат за кмет на София Прошко Прошков.

Парите, които плащаме за почистване в София, са най-много на глава от населението. Те се увеличават всяка година. И тази година има малко увеличение – около 200 хил. лв. Плащаме над 150 млн. лв. за тази дейност, посочи той.

Според него проблемът не е в отделяните средства. „Не можем да приемем тази план-сметка във вида, в който е поднесена, по няколко причини. Едната е, че тя прилича на всяка останала, няма никаква промяна в политиката“,заяви Прошков.

„Втората причина е, че г-жа Фандъкова и администрацията имаха ангажимент, възложен от Общинския съвет, да предложат през септември нова методика за изчисляване на такса „Смет”, защото тя към този момент е допълнителен данък върху имотите на гражданите и фирмите. Той се изчислява на базата на квадратурата на имота, което е максимално несправедливо решение“, изтъкна той.

Прошков е категоричен, че в цялата план-сметка за догодина има редица неясноти. „Отидете на уеб страницата на Столична община и вижте план-сметката как е качена – като картинки. Защо? За да не можем да я изтеглим, да я обработваме като данни и да имаме реална информация ние като граждани и като общински съветници“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА