Last news in Fakti

31 Декември, 2011 07:27 1 104 0

Как България ще посрещне 2012 г.

  • нова година-
  • 2012
Как България ще посрещне 2012 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Големите градове на страната по традиция ще посрещнат новата година с концерти. Вижте кои звезди ще пеят на сцените в страната, за да посрещнем новата 2012-та.

 


София


За 13-та поредна година на площад ”Княз Александър І” ще се състои Новогодишен концерт-спектакъл „Сцена под звездите”. Организатори на събитието са Българска национална телевизия и Столична община.
   
Новогодишното шоу ще започне в 22.30 часа и ще продължи до 01.30 часа на 1 януари. Водещи ще бъдат Мария Силвестър и Силвестър Силвестров.
   
Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, група „ТЕ”, група „Ахат”, Миро, Дивна, Криско, Скилър, Лилана, естрадно-духов оркестър „Севлиево”, балет „Веда Джуниър”, фолклорен ансамбъл „Гоце Делчев” - София и DJ Станчо ще забавляват до зори присъстващите на площада, както и зрителите пред екраните. БНТ ще излъчи на живо по „БНТ1” и „БНТ Свят” концерт-спектакъла.

 

Бургас

На  площад "Тройката" в морския град ще се проведе в новогодишната нощ. В 22.00 часа там ще започне концерт с участието на Рафи и група FOUR, Ъпсурт, Иво Папазов - Ибряма и оркестър "Тракия". Водещ ще е Део.
В Новогодишната нощ след 22.00 ч. в  автобусите ще се пътува безплатно.

 

Пловдив

Организираната от Община Пловдив празничната програма на площад „Стефан Стамболов“ ще започне в 22:30 часа, когато на сцената ще излезе група „Пето чувство“. От 23:30 до 23:55 ч. за настроението на пловдивчани ще допринесе със своите изпълнения фолклорен ансамбъл „Тракия“. Последните пет минути на 2011 г. и първите пет на 2012 г. ще са изпълнени с празнични илюминации.

От 0:05 до 0:45 ч. танцьорите от ансамбъл „Тракия“, заедно с присъстващите граждани, ще извият кръшни български хора, а от 0:45 часа за пловдивчани ще пеят Вики и група „Мастило“.


Благоевград

От 23.00 часа на откритата сцена на площад „Георги Измирлиев” ще се проведе традиционният Новогодишен концерт на Община Благоевград. Тази година общината заложи на местните си изпълнители като Димана Боянова, Георги Гоцев, Стойка Германова, Иван Гоцев, Йорданка Димитрова, Кирил Костов, Павлина Теова, Иван Гоцев, Руска Стоименова, Юри Крумов, Мариана Манолева, Стоян Джельов, Надежда Бойчева и разбира се емблематичния ансамбъл „Пирин”.

Община Благоевград кани всички жители и гости на града в новогодишната нощ на празнично веселие с вино и много танци. Точно в 24.00 ч. небето над Благоевград ще бъде озарено от празнична заря.

 

Велико Търново

Много изненади и положителен заряд очакват великотърновци и гостите на града в новогодишната нощ. Пространството пред общината ще бъде превърнато в празничен салон на открито. Водещ ще бъде Наско Стоянов от БГ радио. В последните минути на вече отминаващата си 2011- а година ще бъде организирано радио предаване на живо, в което ще звучат популярни български песни. Водещият ще изпълнява музикалните желания на публиката.

 

Сливен

Празничната програма на Община Сливен ще започне от 23.00 часа на пл. „Хаджи Димитър”. За доброто настроение на гостите и гражданите на града ще се погрижат Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен, духов оркестър „Надежда” при народно читалище „Надежда” с ръководител Александър Булгариев и оркестър за народна музика. Както му е реда, кметът на Община Сливен ще вдигне наздравица за Новата година, а сурвакари ще поднесат своята благословия за здраве и берекет.

За поредна година суровачките се осигуряват от децата, участници в конкурса за най-красива суровачка, организиран от Детски комплекс – Сливен.

Пиротехническото шоу осигурява фирма „Огнена хризантема”. Водещ на програмата – Александър Касиянов.


Смолян

Под ритъма на песните и хората на Виевската фолклорна група, смолянчани ще посрещнат заедно Новата 2012 година. На 31 декември, в новогодишната нощ на Амфитеатъра на Новия център, ще има народно веселие с Родопа, Трио „Шемет” и Веселина Бабаджанкова. Кметът Николай Мелемов покани всички жители и гости на общината да се съберат в центъра на града, за да посрещнат заедно Новата година с чаша червено вино и празнична заря.


Добрич

Празнична вечер за посрещане на новата 2012 ще се проведе на площад „Демокрация“ с новогодишен огън, празнични илюминации и вино. Ще участват Дамян Попов - певец и водещ, Група „NEW 5" на СОУ „Св. Климент Охридски" с ръководител Милена Пеева, група „View Point" с ръководител Атанас Капитанов и Оркестър „Бисери" с ръководител Живко Желев и солистка Полина Иванова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА