Last news in Fakti

31 Декември, 2011 16:11 956 1

Светът посреща 2012 г.

  • нова година-
  • 2012
Светът посреща 2012 г. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Светът е в трескава подготовка за посрещане на новата година.  В 2012-та са вече жителите на остров Киритимати, най-големият остров на държавата Кирибати, както тези на руския Далечен изток – Камчатка, Чукотка и Магадан.

Всъщност, в Самоа и Токелау първи се вдигнаха наздравици за 2012 година, понеже те пропуснаха един ден, за да влязат в нова часова зона.

Австралия и Нова Зеландия също са сред първите, при които идва новата година. Докато в Нова Зеландия лошото време стана причина да се провалят някои от тържествата на открито,  Сидни се готви да пръсне над небето си фойерверки за милиони долари, предаде Би Би Си.

Пищни тържества се готвят в Лондон и Ню Йорк.

Британската столица очаква 250 000 души, но това ще е само началото на наситената културна програма, която ще продължи до откриването на Летните олимпийски игри.

Гвоздеят на програмата в американския мегаполис Ню Йорк ще е шантавата Лейди Гага. Тя ще пее на концерт на култовия площад „Таймс скуеър“, докато специално кристално табло отмерва последните минути на отиващата си 2011 година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    кой знае лейди гага колко пари ще вземе за няколко часа.весели празници на всички :) :p