2 Ноември, 2017 16:02 2 797 20

Кървавият вегански протест влезе в световните новини

  • български вегански съюз-
  • никола донев-
  • вегани

Поредната „кървава“ демонстрация на българските вегани влезе в световните агенции. Кадри от вчерашната им акция, която организираха за Световния ден на веганите, бяха показани от агенция Ruptly.

Десетки активисти извършиха символично ядене на човешко месо, пише тя, цитирана от Дарик. Тълпи наблюдаваха с благоговение как протестиращите бяха „сготвени, гарнирани и изядени“ по време на акцията, пише още агенцията и уточнява, че активистите са били покрити с фалшива кръв и зеленчуци.

Видеото обръща внимание и на посланията, които отправя председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

„Време е в 21 век хората да признаят фундаменталните права на животните за свобода и живот“, казва Донев, след което се отправя с групата по софийските улици и скандират „Месото е убийство“ и „Кожата е смърт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AAA

    24 3 Отговор
    Хора без работа.

    Коментиран от #3

  • 2 Иван

    37 3 Отговор
    Очевидно е какви отклонения предизвиква липсата на месо в храната
  • 3 Свободен

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "AAA":

    Напротив, имат работа и това им е работата - малко ли НПО-та има които захранват с пари подобна измет?
    Но не забравяйте - Сорос не съществува, той няма пари, не плаща на НПО-та и "веганите" са излезли на улицата ей така, за кеф, никой не им е дал и стотинка.
    Аз съм убеден, че т.нар. "вегани" ядат месо, но заработват парички с подобни акции.
  • 4 копеле

    15 3 Отговор
    Ох тъкмо ми напомниха за едно хубаво барбекю за неделята на вилата. Ще си спретнем едни хубави свински вратни пържолки гарнирани с ребърца със сос и за десерт пилешки крилца запечени до златисто. А нека ония хамавите и откачени хорица да ми стачкуват, сега пък да не ме трогнахте. Мръвка му е майката!
  • 5 юрист

    9 6 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: лед което се отправя с групата по софийските улици и скандират „Месото е убийство“ и „Кожата е смърт“...“ Крещете си- не ми пречите- вчера нямах работа по Витошка...Аз ще продължа да си нося кожените чанти, кожените обувки/ боти/ ботуши, кожените палта и кожените якета, а пък вие си правете пърформансите...Много ми е чудно- на жените и мъжете вегани не им ли миришат краката, когато отидат някъде на гости и си събуят обувките от изкуствена кожа или полиуретан, каква е хигиената на краката им и дали не страдат от микози по краката? Обичайно такива гости не са особено добре посрещнати в един нормален хигиеничен български дом - никой не иска да го посещават хора с лоша лична хигиена.

    Коментиран от #10

  • 6 JEEP

    16 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Поредната „кървава“ демонстрация на българските вегани влезе в световните агенции. - те по света и без друго ни имат за аборигени...
    Липсата на протеин явно убива малкото останали мозъчни клетки. Кой както иска, така да се храни. Не е нужно да се налага над другите. Лично аз довечера мисля да разваля въздуха в двора с едно барбекю.
  • 7 гамена

    9 2 Отговор
    Никола Донев, ходи да те плющят манафите бе мой и не ни занимавай с простотии
  • 8 ям ям

    7 2 Отговор
    Нека да ги има! Ако стане някакъв глобален природен катаклизъм, лично аз смятам да отглеждам 5-6 бройки от тях, за лична консумация.
  • 9 Ami

    7 2 Отговор
    Ами да отиват да ядат как беше културната дума ексременти веганите като не ядат месо
  • 10 правист

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Караш гостите ти да се събуват? Да не обитаваш джамия?

    Коментиран от #11

  • 11 юрист

    3 11 Отговор

    До коментар #10 от "правист":

    Не, не обитавам джамия, а живея в нормален собствен дом. Ти да не би да живееш в обора, заедно с кравите, говедата, овцете и кожите, та не питаш домакинята в един дом, в който си отишъл на гости, дали да си събуеш обувките? Как я виждаш тази да се изтърсиш с мръсните си обувки върху копринен ръчно тъкан килим, купен за 4 цифрена сума в евро,м? У нас такива дебелооки хора не идват на гости!

    Коментиран от #15

  • 12 Еди койси

    3 3 Отговор
    Тия хора неса фред в главата бива идиотизам това минава границите. Хахаха
  • 13 юрист

    2 2 Отговор
    кожите- имам предвид коЗите
  • 14 RRR

    3 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Аз съм веган от кратко време, няколко месеца, през последните 2 седмици приемам над 4000 калории, 160 протеини, 600 въглехидрати на ден.
    Преди това бях на над 3000 калории, 120 протеини, 450 въглехидрати на ден. Мога да постна снимки ако някой иска, за седмица харча около 50 евро за храна (за вкъщи)
    Аз съм против такива протести и мисля че тези протести са спонсорирани от месопреработвателните фирми, защото по такъв начин всеки си мисли че веганите и веганизма са за луди хора (и аз мислех веганите за луди, но веганизма не е лудост)
    Публикувано във факти.бг:
    https://anonimag.es/image/JT9su2j
    Публикувано във факти.бг:
    Не виждам да ми липсва някой от важните група белтъци, продължавай да си кон с капаци....
  • 15 правист

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Ти явно не си влизала в богат (то кой ли ще те допусне)дом, не си правила парти или официялен прием у вас. На такива места хората ходят с костУми и фракове и по чорапи! Дори не си и новобогаташка а пръчка от селски тип, да ти имам и килима и чорапите!
  • 16 Бай хой

    9 3 Отговор
    Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че… Но както и да се мъча, не мога да възприема не пиещия за нормален. Не пиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!
    Фьодор Михайлович Достоевски

    Коментиран от #17

  • 17 Мечка стръвница

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    За алкохола не знам, ама да не си хапнеш една вкусна сочна пържолка... те това е ГРЯХ.
    На този човечец веднъж ми се случи да попадна на интервю/ не помня телевизията/, и гледайки интервюто си помислих, че не е добре ментално.
    А иначе това дето го говорят тези "вегани" е заразно.
    Пазете децата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Жужу

    1 0 Отговор
    Вегетарианството не е лоша идея. Въпроса, към веганите е: Как биха си опазили реколтата, от диви животни - прасета, сърни, други, ако никой не гони животните е въпроса? Защото да приемем, че те ще отидат, за да се хранят с реколтата, както дивите прасета ядат царевицата и др., а след тях ще дойдат и хищниците, за лов. Те ще ядат реколтата на веганите, ще изпотъпчат и повредят част от нея, дори и при лов. Как да съчетаем пълният хуманизъм, спрямо носещите погром на реколтата животни? По принцип не харесвам, лова, нито забавляващите се с лов за трофеи и кефа им човеци, но как биха опазили веганите реколтата си? С апарати, срещу гризачи и тревопасни ли? Тогава ефекта ще е почти същия - кято не се хранят тревопасните ще умират - те не могат без храна. С тях ще измират и хищниците - като изядат тревопасните няма храна и умират... Как веганите ще опазят фауната и флората е въпроса? Аз подкрепям вегетарианството, но не зная, как бих си опазил царевицата или др., от непрестанни набези на гладни животни? Засега не зная отговора.
  • 20 мръвчо

    0 1 Отговор
    тоя ако го барна ще ми истине в ръцете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове