Last news in Fakti

4 Януари, 2012 09:27 1 339 2

Владика има клиника за трансплантации

  • църква-
  • тренчев-
  • клиника
Владика има клиника за трансплантации - 1
Снимка: БГНЕС

Един от българските владици има клиника за трансплантация на органи, заяви  лидерът на „Подкрепа“ Константин Тренчев по bTV. Синдикалният шеф отказа да назове името на висшия духовник, но бе категоричен, че информацията му е достоверна.

„Не може владика да има клиника за трансплантация за органи“, каза Тренчев в разговор за позицията на Българската православна църква за зачеването ин витро и бурната обществена реакция на анатемата й.

На въпроса на водещия сигурен ли е в това, което твърди, Тренчев заяви: "Сигурен съм. Проверили сме кой в какви фирми участва с истинските си имена, не с духовните." "Искаме пастирите да бъдат достойни хора", каза той и допълни, че ще изнесе информация за това, когато му дойде времето. 

Според него сега Църквата се опитва да заглуши проблемът с разкриване на досиетата на Синода с позицията си относно ин витрото и сурогатното майчинство. „Църквата се крепи на вярата, на вярващите, на миряните и когато пастирът не е морален, стадото се разбягва“, допълни лидерът на КТ „Подкрепа“. Той настоя да се изпълни Законът за разкриване на досиетата

Синдикалният лидер заяви с тревога, че в България са останали 1100 души, които се занимават с религия - от българския патриарх Максим надолу. "Това е една изчезваща професия. В Гърция са 24 хиляди”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай дернев

    0 0 Отговор
    tezi pastiri sa may nay golemite izmamnici
  • 2 zoro

    0 0 Отговор
    horata bifsha DC se jadat po medjdu si, miama problem,obache zashto i za kakvo e problemaaaaaa.otkrii za da gi namrazish.