Last news in Fakti

8 Януари, 2012 12:00 10 838 7

Сливенско и Кърджалийско се борят с потопа

  • сливенско-
  • кърджали-
  • камчия-
  • преля

Къмпинг на брега на р. Луда Камчия изцяло отнесен от пороя

Отстраняването на пораженията от наводнението в Сливенско вероятно ще продължи днес и в следващите дни. Преди денонощие реките Луда Камчия и Беленска преляха и нанесоха сериозни щети на инфраструктурата и частни имоти в района.

Обилните валежи от над 100 литра на кв.м. замърсиха водите на язовир “Асеновец”, който снабдява Сливен с питейна вода. Язовир "Камчия" също преля, но опасност за населението в района няма. Водоемът се контролира денонощно.

Къмпинг с 10 бунгала край с. Манолич на брега на река Луда Камчия е бил изцяло отнесен от пороя. Има проблеми с мостовете между селата Есен и Велислав на р. Камчия и този на с. Дъбовица. На определени места по пътищата има наноси и свлачища, но са взети мерки.

Продължава отводняването на сгради след проливния дъжд в района на Кърджали. Над 100 са засегнатите обекти, сред тях са жилища, складове, училища, както и полицейските управления в Кърджали, Момчилград и Джебел.

55 огнеборци от службите в областта са се включили в овладяването на аварийни ситуации вчера вследствие на валежи от дъжд и сняг. Спасителни екип са обезопасили мост в района на село Висока поляна, където е имало пропадане на платното и разрушена част от дигата на микроязовир в село Сестринско, след което е била изпратена техника за отстраняване на проблемите.

Служители на ардинското пожарно звено са отстранили паднали дървета на пътните платна за селата Ленище и Млечино, керемиди и снежна маса от покрива на банкова сграда. Заради пороя, преля язовир “Студен кладенец” от каскадата Арда.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    3 0 Отговор
    Че пътищата ни са като в Албания, съгласен съм! НОО, господа репортери като нямате фото материал не използвайте каквото и да е за да привлечете внимание или поне заличете албанския номер на МПС-то.
  • 2 Тенчо Тенчев

    0 0 Отговор
    Teq slagat kakvito im snimki padne!!!
  • 3 sonik

    3 0 Отговор
    то освен номера на тир а и знаците са от Албания ;р ужас...
  • 4 лелеле

    1 1 Отговор
    Абе да ви имам проблемите па на вас, явно си нямате сериозни проблеми, щом снимката ви е най-големия........
  • 5 Илиян Стоянов

    0 0 Отговор
  • 6 Рачо Рачев

    1 0 Отговор
    Както винаги неадекватни снимки за сьбитието.Що за редактори имате?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.