Last news in Fakti

7 Януари, 2012 18:23 3 200 0

Язовир “Камчия” преля, няма опасност за хората

  • язовир-
  • камчия-
  • луда камчия-
  • преля

Покачило се е и нивото на язовир “Ясна поляна”

Най-големият язовир в Бургаско - “Камчия”, преля, но опасност за хората в района няма. Водоемът се контролира денонощно, съобщиха от ВиК-Бургас. В района живеят повече от 10-15 000 души, пръснати в различни села в общините Руен и Сунгурларе.

Покачило се е и нивото на язовир “Ясна поляна”. До преливния ръб остава около метър, но кога язовирът ще прелее, не може да се определи със сигурност, тъй като там валежите са много по-малко

В петък преляха реките Луда Камчия и Беленска в Сливенския Балкан. Причините за преливането е значителното повишаване на нивото на река Луда Камчия, вследствие обилният валеж и снеготопенето в района.

Значителни щети са нанесени в планинските села на Сливенска област от излезлите извън коритата си реки. В района на селата Градец, Ичера и Катунище реката заля над метър асфалта, наводни мазета, дворове и къщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА