Last news in Fakti

8 Януари, 2012 16:33 2 164 2

Бедствено положение в Чепеларе

  • чепеларе-
  • мугла-
  • сняг-
  • ток

Отвориха пътя до село Мугла

От 13,30 часа днес е обявено бедствено положение на територията на Община Чепеларе. Заради тежкия сняг паднали дървета са скъсали електропроводи. Работи се по възстановяването на електроподаването.

Проблемната ситуация с достъпа и физическата доставка на материали до повредения стълб е причината за забавяне на възстановителните дейности, които се очаква да приключат в близките часове на неделния ден.

От 7 януари град Чепеларе и по-голяма част от населените места в общината са без ток, в резултат на това без вода е и половината град. Липсата на ток е оставила без отопление всички обществени сгради, голяма част от хотелите, както и домакинствата, които са на парно, каза кметът.

Днес най-накрая пътят до смолянското село Мугла беше отворен и проходим за автомобили с висока проходимост, но задължително с вериги. По-късно се очаква пътят да е проходим и за леки коли, но при тежки зимни условия.

Повече от 48 часа продължи работата по разчистване на трасето, блокирано от 130 см. преспи. Заради тежката ситуация, нафтата за машини и смяната на шофьорите, се осъществяваше на върха на селото откъм Смолян с помощта на джип.

До затвора пътят е идеално почистен, нормално проходимо е шосето и до градското сметище. Микробусът, возещ пътници от линията Смолян-Мугла вече може да се прибере в селото.

Непроходими все още са рудоземските села Мочуре, Брезе и Дъбова.. Пътищата до тези села са черни, има паднали дървета и големи камъни. Ангажирани са граждани и служители от администрацията, които са започнали да разчистват пътищата, отсичайки падналите дървета.

В района на с. Чепинци се е образувало свлачище, което е застрашавало да стигне до голям далекопровод, а оттам да се засегнат и съседните къщи. Критичната ситуация се е овладяла със спадането на температурите, а оттам спиране на процеса на свличане на земна маса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    0 0 Отговор
    чепеларе ,чепинци все си е чеп
  • 2 !!!

    0 0 Отговор
    "До затвора пътят е идеално почистен, нормално проходимо е шосето и до градското сметище."
    Най- важно е затвора и сметището да са достъпни, за да изпратим там политиците ни.