Last news in Fakti

11 Януари, 2012 07:09 782 0

Борисов и Павлова проверяват АМ „Струма”

  • магистрала-
  • струма
Борисов и Павлова проверяват АМ „Струма” - 1
Снимка: БГНЕС

Министър – председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще се запознаят с хода на строителните работи на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма” - Долна Диканя – Дупница.

На строежа двамата ще разгледат археологическите находки, констатирани по трасето на първия лот на автомагистралата и ще се срещнат с археолози и представители на фирмата -  строител на обекта, съобщават от правителствената информационна служба.

Строителството на 17-километровия участък стартира на 1 октомври миналата година и се извършва от Консорциум „Струма 1“. Стойността на проекта е 58 534 000 лв. без ДДС.

Обектът ще бъде изграден с финансовата подкрепа на ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

Автомагистрала “Струма” е част от Транс-европейската транспортна мрежа по направление на Общоевропейски транспортен коридор ІV в отсечката от пътен възел “Даскалово” до ГКПП Кулата.

По магистрала „Струма“ се осъществява и пътният трафик за Гърция.

Посещението ще започне в 13.30часа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА