Last news in Fakti

12 Януари, 2012 19:23 1 009 0

Две комисии одобриха промените в Закона за горите

  • гори-
  • закон-
  • промени

Депутатите от парламентарната комисиите по местно самоуправление и по околна среда приеха на първо четене поправките в Закона за горите.

Водещата парламентарна комисия по законопроекта е земеделската, която ще го дискутира следващата сряда. Четвъртата комисия, през която трябва да мине, е тази по вътрешна сигурност, след което ще влезе за първо четене в пленарна зала.

Поправките предвиждат писти и лифтове вече да се правят без терените да се изключват от горския фонд, с право на строеж.

Председателят на комисията по регионална политика Любен Татарски (ГЕРБ) заяви, че поправките са шанс за общините в близост до планина да развият зимен туризъм.

Преди да бъде избран за депутат, като кмет на Разлог Татарски подкрепяше идейния проект на няколко фирми за мегакурорт в Пирин, който да свърже съществуваща ски-зона над Банско с две нови над Добринище и над Разлог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА