6 Януари, 2018 08:26 1 309 9

Юнкер към българите: Липсва ви самоувереност!

  • самоувереност-
  • юнкер-
  • ес-
  • българия-
  • председателство-
  • европа

За мен България е един голям народ, каза Юнкер

Юнкер към българите: Липсва ви самоувереност! - 1
Снимка: БТА/ AP

Имам добро усещане за председателството, защото правителството, и не само то, е добре подготвено. Най-напред се нуждаете от достатъчно самоувереност, каквато по неясни причини понякога ви липсва. За мен България е един голям народ, който е направил и продължава да прави много за Европа.

Това заяви пред БНТ председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Според него българското председателство ще бъде успешно, а това е важно за страната ни. „През следващите шест месеца София ще бъде столицата на Европейския съюз, навсякъде ще се говори за България. Българите са заслужили признание за своите успехи“, каза Юнкер.

„Представата за България не може да бъде ограничена само до проблема с корупцията. България може да покаже много повече, най-вече положителни неща. Убеден съм, че правителството ще направи всичко, за да се справи с корупцията. Някои неща вече бяха направени – да, наистина законът сега е донякъде в застой, но в някакъв момент това ще бъде преодоляно“, каза още той.

„Вярно е, че ще бъде добре корупцията да бъде елиминирана на всички нива, но аз изобщо не съм съгласен и съжалявам за статиите в пресата през последните дни, в които се поставя знак за равенство между България и корупцията. Това не е вярно, не всички българи са корумпирани“, допълни Юнкер.

„Дневният ред вече е набелязан и българското правителство вече участва в значителна степен в неговото създаване. Убеден съм, че политиката за мигрантите и бежанците ще играе първостепенна роля. Друга тема, с която ще трябва да се занимава българското председателство, ще бъде новата система за предоставяне на убежище на ЕС, цифрова Европа, общата отбранителна политика, разширяването на капиталовия пазар. Българското правителство гледа на всички тези теми много сериозно, включително и на преговорите за Брекзит, които се очертава да бъдат изключително трудни. В такива моменти помощта на българското правителство ще бъде търсена много често", заяви Юнкер.

„Смятам, че важен момент в рамките на българското председателство ще бъдат отношенията със Западните Балкани. Тези страни няма да могат да се присъединят до края на мандата на тази Комисия, тоест до 2019 г., просто защото условията не са изпълнени. Но трябва ясно да показваме, а това прави и сега българският министър-председател, че европейската политическа перспектива за Западните Балкани съществува. Защото, ако им отнемем тази европейска перспектива, все едно им казваме, че никога няма да се присъединят, а това ще има много сериозни последици за целия балкански регион", каза още председателят на Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гари

    11 3 Отговор
    Юнкере, нидей тъй ба. Съмууверен сам ба , ма у германее
  • 2 гост

    12 4 Отговор
    Не , бе , не ни говори за самоувереност , с пари става тая работа . Аре вдигайте заплатите да ги изравним с Европата па да видим след това
  • 3 Stefko 88

    16 3 Отговор
    Самоуверен!?!? И какво ми дава увереност ? Стабилната държава ли? Баджанащината във властта ли? Инфлацията? Редът и законността? Да продължавам ли? От цялата работа знам само че съм в калта с двата крака и трябва да се махам.
  • 4 Дикембе Мутомбо

    10 3 Отговор
    Държавата ни е отражение на самите нас, какво пак ви е виновна за самочувствието ви?!

    Продължавайте да си гласувате за ГЕРБ, БСП и ДПС, търкайте си билетчетата от лотарията и чакайте да ви се случи нещо хубаво, паднало отгоре и не се оплаквайте за самочувствието си после!
  • 5 БСП=ДПС=Евророма

    2 5 Отговор
    Знае се кои червени боклуци клепат народа си...
  • 6 Диди

    5 1 Отговор
    Защо трябва някой да ни е виновен винаги?Нима мислите,че Юнкер не знае в какво положение сме?Всеки българин тлябва да се бори за правата си,а не само да псува по държавата.Проблемът с корупцията ще си остане,докато свестни,съзнателни хора не се наемат с това,Румъния дава пример.Народът е държавата.Трябва да търсим вината в себе си,да се покаже на управляващите,че хората не са доволни от тяхната политика.Мисля,че политиците са се ,,затворили в парламента,,и от там си крякат.Можеби греша,но според мен те би трябвало да имат друго отношение към народът.Те не правят дебати по телевизията,да отговарят на въпроси на хората и т.н.Има липса на близост към народът.
  • 7 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    липсват ни топки.
  • 8 Диди нека да фокусираме

    0 0 Отговор
    НУЖНА е ТЕОРИЯ за устройство на ДЪРЖАВНАТА икономика. НУЖНА Е ПАРТИЯ С ПРОГРАМА за прилагане на практика тази ТЕОРИЯ. ТАЗИ ПАРТИЯ С ПРОГРАМАТА СИ ДА ПОСТАВИ ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, ЗА ЧАСТЕН НО И ЗА ДЪРЖАВЕН СЕКТОР И ЗАКОНА ДА ВЛАСТВА НАРАВНО ЗА ВСИЧКИ. ЗА НОРМАЛЕН. ЖИЗНЕН СТАНДАРТ. А СЕГА Е КОРУМПИРАН, КРИМИНАЛЕ, БАШИБОЗУК КАПИТАЛИЗАМ С ЕНИЧАРИ И ЧОРБАДЖИИ. ДЪРЖАВА НЯМА. Кой лидер днес има такава ТЕОРИЯ, СТРАТЕГИЯ, ПРОГРАМА И Е ПОПУЛЯРИЗИРАН И ПОДКРЕПЕН ОТ НАРОДА ? КОЙ ? НЯМАМЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАКЪВ. КОЛКО ПЪТИ ДРЪНКАХМЕ ТЕНДЖЕРИ И ТИГАНИ, НИМА ТОВА НЕЩО ДА УПРАВИ ? СМЕНЯТ СЕ ЕДНИ ЕНИЧАРИ С ДРУГИ И ДИЙ ВОЛЕ , ДИЙ. НЯМА ИНТЕРЕС ВЪРХУШКАТА НИ ДА СМЕ НЕ СИСТЕМАТА НА ДЪРЖАВНИЯТ ЗОЛУМ. ТЕ ЗНАЯТ ЧЕ НЯМАМЕ АЛТЕРНАТИВА. НАЛИ ИЗБРАХМЕ ИВО ХРИСТОВ ПРОФЕСОРА Е И ? НОВ ВЯТЪР ДА ПОВЯ ? НИ ПОЛЪХ. ВЕДАТА ГО ПОВЛЕЧЕ.
  • 9 КАЗВАЛ СЪМ ГО

    0 0 Отговор
    ЕДНА ПРОСТА ГАЙКА ДА ЗАВИЕШ, СЕ ИСКА ТЕОРИЯ. А НЕ НЯМАМЕ ТАКАВА КАК ДЪРЖАВА С НАРОДА НАЙ ГЛАВНИ ДА ПОСТАВЯ. ЗАЩО ЛЕВСКИ ПРЕД ИЗПОВЕДНИКА Е СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ ? ЖАДУВАШЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И РАВЕНСТВО ЗА ВСИЧКИ. НО УВИ НАШИ ХОРА И ПАРИТЕ ЗА ДЕЛОТО ДОКОПАХА И ЛЕВСКИ ФИЗИЧЕСКИ ЗАПЛАШИЛИ, ДОКУМЕНТАЦИЯТА ЗАРЯЗАЛИ И ДЯКОНА И ДЕЛОТО ПРЕДАВАЛИ. НА НАКО Е МИЛ ДНЕС НАРОДА. НА КОГО ДНЕС СА СКЪПИ ИДЕИТЕ НА ДЯКОНА ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ? НА ДОМУЗЧИЕВ, НА ПЕЕВСКИ, НА БОРИСОВ, КАРАКАЧАНОВ, МИХО МИХОВ, РАДЕВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ, И. КОСТОВ ? НА КОГО ? НЯКОЙ ДА СЕ ОПРЕТНАЛ ЗА РЕШАВАНЕ НА НАРОДНОТО ТЕГЛО ? ОСВЕЗ ЗАЕМИ. Е ЗА ТУЙ НЕ САМО ЛЕВСК ПЛАЧЕ , ДНЕС И НИЕ ПЛАЧЕМ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове