6 Февруари, 2018 08:51 1 499 17

Соломон Паси за Шенген: ЕС не изпълнява свой ангажимент към България

  • шенген-
  • соломон паси-
  • ес

Проблемът е, че не са назовани конкретни обективни условия, затова тук може вече да се прилага и тактика на преговорите, посочи той

С поставянето на пречки пред влизането на България в Шенгенската зона Европейският съюз не изпълнява свой ангажимент към България. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV Соломон Паси.

Ние имаме задължение да влезем в Шенген и Европейският съюз да ни приеме и то произтича от договора, който подписахме на 25 април 2005 г. Тогава срокът за влизане беше 2009 г. За съжаление, договореното не се изпълнява, поставят се нови условия, изкуствени условия пред членството на България в Шенген, каквито не могат да бъдат поставени според този договор, т.е. това, което се случва е, че ЕС не изпълнява свой ангажимент към България, каза той.

Паси посочи, че е позитивно настроен, но според него чисто тактически влизането ни в еврозоната ще улесни влизането в Шенген. Той добави, че вярва, че българското европредседателство ще бъде успешно и ще е допълнителен аргумент.

Проблемът е, че не са назовани конкретни обективни условия, затова тук може вече да се прилага и тактика на преговорите, посочи той. И даде пример със стремежа на холандския премиер Марк Рюте към поста председател на Европейския съвет. „Може например България и Румъния съвсем спокойно да му кажат: „Ние ще направим всичко, което е по силите ни, да блокираме твоята кандидатура, ако ти блокираш нашата кандидатура за Шенген“. Понякога в дипломацията се предприемат и такива стъпки“, каза гостът. Той добави, че има доверие в българската дипломация.

Македония си е македонска, с това трябва да се примирят всички страни на Балканите. Имаме нужда от Македония в ЕС и НАТО и Западните Балкани да престанат да бъдат проблем, добави той.

Популизмът пречи на развитието на Европа, смята Паси.

Той коментира и думите на Тома Томов, че предстои нова студена война. „Студената война имаше кратък ауфтаг по времето на Горбачов и Елцин, след което се възвърна в своите обичайни размери“, каза той.

Според него обаче не Студената война е това, което най-много влияе на Европа, а липсата на посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камаз

    28 3 Отговор
    Монка, Предателю драг, качвай се на трабанчето и бегом в Брюкселското село. Ти си най-виновен за това , че ни подхлъзна по пързалката , лига ревлива . Сега Като дойде ЕрГолям във Варна иди му кажи да оправи руслото на Резовска река, родоотстъпник мамин. И имаш наглостта да се появяваш по медиите, утрепка.
  • 2 Све

    27 2 Отговор
    Как един такъв престъпник е извън затвора?
    Унищожиха армияте и енергетиката,
    Откраднаха БТК , Завъртяха външния дълг…
    ПРИНУДИХА НАЙ-МНОГО БЪЛГАРИ ДА ЕМИГРИРАТ ! ! ! ! ! !
    България свърши с идването на еврейско-турското правителство на Сакса.
    Евреите иначе са много благодарни на Бг

    Коментиран от #5

  • 3 нато пародия

    12 2 Отговор
    С такива "натовци", като вас, не в Шенген, ами и в ЕС не трябваше да влезем.
    Един човек на Запад е започнал едно дело, но не го оставиха да и си го свърши, за съжаление.
  • 4 Луд с кирка

    22 2 Отговор
    Не заслужава коментар. Бездарник, който е предприел появяване по медиите, за да гушне нещо при следващото раздаване на постове.
  • 5 нато пародия

    4 17 Отговор

    До коментар #2 от "Све":

    Тя една армия беше ..., сега армията е в пъти по добра от преди, ако си мислиш, че някакви сополанковци са по добри от професионалните войници, жестоко се лъжеш.
    За другото си прав.
    Проблема е, че никой ни няма доверие, нито НАТО, нито ЕС, за тях сме руска колония и това е така, тоя "натовец" довчера гушкаше Тато, днес натовец!?
    Ония да не пасат трева.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Соло чифута

    16 2 Отговор
    Вчера четох и на крадеца Софиянски нещо подобно .Писна ми от сегашните предатели които са в парламента,но да се плюнчат и политически трупове вече е прекалено.

    Коментиран от #8

  • 8 нато пародия

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Соло чифута":

    Да, взеха ни за мезе тотално, но пък има и прости, които им се връзват.
    Единствената хубава новина е, че ще почнат да поизмират, кой от куршум, кой от старост, кой от сърдечен удар.
  • 9 питанка

    2 2 Отговор
    до 6
    не че много ме интерсува но казват че бил от чифутското Гестапо верно ли е и има ли го това при вас ?
  • 10 Libre comments air

    11 1 Отговор
    Този кратунковец пак го извадиха от нафталина след нато мони иска да ни вкара зорлем в шенген ние нямаме икономика за шенген само дания ще влезе но със специални клаузи цял живот плащаме грешките на идиоти като този и накрая трябва да хванем калашника да изпитаме всички които ни докараха до просешка тояга и сини и червени и царисти и гербери
  • 11 НАТО

    2 6 Отговор
    Господин Паси,не се ли досещате,че Шенген е свързан с визите на САЩ и с хилядите руснаци придобили български имот и чакащи периода за отседналост за да придобият българска лична карта за разходки по света?:):):)Не сме глупави и Шенген се отлага,разбирате до кога,надявам се?:):)Вие сте умен,не се съмняваме в това,но Правилата са си Правила!:):)
  • 12 Све

    7 2 Отговор
    Глупако,
    Имахме танкове повече от Гърция и Турция заедно ,350 самолета, ПВО, флота, друга техника…… ..
    Техника за мноооого милиарди нарязаха… ..
    Гласувайте за мутрите ! Измет
  • 13 Bahti

    0 0 Отговор
    Дее.. Имам само микровълнова печка. Няма да се събере.
  • 14 333

    3 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ И МРЪСНИК.
  • 15 Мон

    4 0 Отговор
    Соломоний, ти ще седиш ли доволен и щастлив на една маса с някой от Максуда, Токайто, Столипиново или Зона Камбоджа?
    Така мислят за всички българи, онези от бленувания ти Западен свят, ние сме гето за тях, гето на което и ти беше министър и нищо не промени, за да ни харесат ония от Запад. Обаче, не унивай, напъвай, реви, люби го това Нато, мечтай си за светлото демократично бъдеще...някой ден ще те вземат в Шенген... на снимка.
  • 16 ЮДА ! АНАТЕМА !

    0 0 Отговор
    НЕ ВСИЧКИ ЕВРЕИ СА ДОЛНА СГАН, НО ТОЗИ ? ТОЗИ ! ТОЗИ Е ! БОЖЕ ОПАЗИ, ОТ ДОЛНА ИЗМЕТ КАТО СОЛОМОН ПАСИ ! ЮДА ПРОКЛЕТА, ХАИРА СИ ДА НЕ ВИДИШ !
  • 17 непартиен

    0 0 Отговор
    Мони защо пееш сега друга песен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове