Last news in Fakti

22 Януари, 2012 10:33 1 024 0

Програма по встъпването на Плевнелиев в длъжност

  • росен плевнелиев-
  • георги първанов

Днес от 11 ч. на площад "Св. Александър Невски" ще започне официалната церемония по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Преди това, от 10.30 часа, мястото си ще заемат официалните лица и гостите на церемонията. Поканени са министър-председателят Бойко Борисов и всички министри, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и всички народни представители; председателят на Конституционния съд проф. Евгений Танчев и всички конституционни съдии, председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, главният прокурор Борис Велчлев; президентът д-р Желю Желев, президентът Петър Стоянов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и представители на министерството на отбраната, столичният кмет Йорданка Фандъкова, представители на дипломатическия корпус; секретарите на президента Георги Първанов и директорите на дирекции, техните приемници от екипа на новоизбрания президент Росен Плевнелиев, както и други официални лица.

В 10.45 часа пред Паметника на незнайния войн ще бъдат построени представителните части на Българската армия.

В 11.00 часа президентът Георги Първанов ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул.

В 11.03 часа пред катедралата "Св. Александър Невски" ще пристигне новоизбраният президент Росен Плевнелиев. Съпроводен от командира на Националната гвардейска част полковник Ставрев, новоизбраният президент ще се отправи към десния фланг на строя, ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул. След като приеме строя президентът Плевнелиев ще се присъедини към президента Първанов и заедно ще се качат на трибуната.

В 11.05 часа президентът Първанов ще произнесе слово. След него слово ще произнесе президентът Плевнелиев.

В 11.15 часа Гвардейският представителен духов оркестър ще изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.

След това двамата президенти ще положат венец и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България пред паметника на Незнайния войн.

Минути след полагането на венеца двамата президенти отново ще се качат на трибуната и ще приемат тържествения марш на почетния караул. До престрояването на караула за преминаване в тържествен марш ще звучи камбанен звън.

В 11.30 часа двамата президенти ще се отправят към храм "Св. Александър Невски".

В 11.50 часа президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин ще посрещнат президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова пред парадния вход на президентската институция.

В Гербовата зала предстои официална снимка на двамата президенти, а след това официална снимка с вицепрезидентите.

Президентът Георги Първанов и президентът Росен Плевнелиев ще проведат среща в Зелена зала, а двамата вицепрезиденти – в кабинета на вицепрезидента Ангел Марин.

След приключване на срещите президентът Росен Плевнелиев ще изпрати на параден вход президента Георги Първанов, а вицепрезидентът Маргарита Попова – вицепрезидента Ангел Марин.

Във връзка с встъпване в длъжност на избрания президент на България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили, от 8.00 до 12.30 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинг на пл. "Св. Ал. Невски" и се закрива базара за художествени произведения; на пл. "Николай Гяуров"; на ул. "Леге" между ул. "Съборна" и пл. "Атанас Буров".

От 9.00 до 12.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул."Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; по ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и ул. "Оборище". От 11.00 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането в двете посоки по ул."Леге" между ул."Съборна" и пл."Атанас Буров".

СДВР да осигури постове за контрол и регулиране на движението и съвместно с линейния контрол на ЦГМ ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и тролейбусите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете на Национална гвардейска част през ул. "Г.С.Раковски".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА