Last news in Fakti

24 Януари, 2012 09:29 1 743 0

Кола блъсна пешеходец и избяга?

  • кола-
  • блъснат-
  • катастрофи

Полицията смята, че сигналът за пътен инцидент е фалшив, защото пострадалият "бил подпийнал"

Пътно-транспортно произшествие с блъснат пешеходец разследва полицията в Благоевград, предаде БГНЕС.

Малко след 20.30 часа снощи на тел. 112 е подаден сигнал за блъснат пешеходец пътя от ГКПП "Станке Лисичково" към Благоевград. 56-годишният пешеходец Велко Митев е пострадал на входа на с. Зелен дол откъм Благоевград. По думите на Митев, той бил на гости на внуците си в Зелен дол, поиграл си с тях, те го молели да не си тръгва за Благоевград, а да остане при тях.

Синът и снахата му също казали, че много пъти са му казвали да хваща автобуса, а не да ходи пеш към 5 км до града, както винаги. При гостуването на внуците, Велко пил "една ракия", към 20.30 часа тръгнал да се прибира към Благоевград, тъй като живее в жк "Еленово". Движил се по пътното платно срещу движението. Малко след разклона за с. Долно Българчево, идващ насреща му, откъм Благоевград лек автомобил го блъснал, тъй като Митев не успял навреме да стъпи на заснежения банкет. Автомобилът не спрял да му окаже помощ.

"Беше малка жълта кола, затова мисля, че беше такси Тико, но не видях да му свети табелката "Такси" върху покрива", обясни тази сутрин от болничното легло пострадалият Митев. С линейка на ЦСМП пострадалият е транспортиран до Спешно-приемно отделение/СПО/ на МБАЛ-Благоевград. При всяка неравност на пътя, пострадалият крещял от болка, което накарало транспортиращия го медицински екип да смята, че той е със счупен таз и ребра. При изследванията на образната дигностика, обаче не са установени никакви счупвания, както и засегнати вътрешни органи.

Пострадалият е настанен под лекарско наблюдение в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград с натъртвания по цялото тяло. Веднага, след като пострадалият е приет в СПО, е уведомена и полицията. Две патрулки и следовател пристигнаха пред отделението. Същевременно патрул на КАТ - "Пътна полиция" започна край село Зелен дол оглед на местопроизшествието. Според полицията на пътното платно не са открити никакви стъкла от фарове и мигачи, както и остатъци от предната част на автомобил. На този етап полицията смята, че сигналът за пътен инцидент е фалшив, защото пострадалият "бил подпийнал". И че пострадалият се е подхлъзнал и паднал сам на пътя. Митев тази сутрин бе категоричен, че е блъснат от лек автомобил, на който видял само цвета, и че бил малък като габарит. Не видял повече, тъй като фаровете на идващия насреща му автомобил светели в очите му, и той отминал след като го блъснал.

На този етап не е ясно кой е подал сигнала за пътно-транспортното произшествие, тъй като обажданията се приемат от централата на 112 в София. Пострадалият е разпитван от следовател до 1 часа след полунощ, взета му е и кръвна проба за алкохол. С оглед на факта, че пострадалият няма нанесени тежки травми, поне на този етап, случаят изглежда почти приключен, поне според полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА