Last news in Fakti

27 Януари, 2012 08:28 1 032 3

Време е да спрем да се занимаваме с оставки

  • калин георгиев-
  • борисов-
  • цветан цветанов

Проблемът на МВР е в работата на ръководните служители на ниски и средни нива

Време е да спрем да се занимаваме с оставки - 1
Снимка: БГНЕС

Крайно време е да спрем да се занимаваме с оставки, с предложения и назначения, аз съм главен секретар на МВР. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев пред ТВ7, който в последните дни се превърна в обект на доста критики от страна на премиера по повод няколко проведени полицейски акции.

„Действията на полицейските служби, в частност последните две нашумели операции – случая в Мировяне и фаталното претърсване и изземване в Перник, при което се самозастреля Стойчо, бяха доста зле планирани и проведени“, призна Георгиев. „Тези действия са действия на професионалистите в МВР“, допълни той.

На въпроса къде станаха издънките при последните две полицейски акции, Калин Георгиев заяви: “Аз бях в чужбина по време на акциите. Всичко е въпрос на планировка и обучение. Това е темата за 20-годишното убиване ма МВР - то е убивано от политическата класа, която ни атакува в момента. Системата на МВР е крехка, макар да изглежда силна."

"Снощи Борисов ми каза, че трябва по-често да говоря аз. Може би е моя греша, че предпочитам да върша неща, които ми дават повече оперативен комфорт. Почнаха да говорят, че министърът не ми давал да говоря, което е безобразна лъжа. Аз съм дисциплиниран офицер и при покана, трябва да я съобразя в началника си", призна още Георгиев.

„Главният секретар контролира всички дейности в МВР и това е мое задължение. Премиерът говореше за равнища на отговорност и не случайно каза, че аз имам 50 000 подчинени – логично е да не мога да осъществявам пряк контрол върху тях, но трябва да създавам правилната организация. Такава организация има. Проблемът на МВР в момента е в работата на ръководните служители на ниски и средни нива”, каза Калин Георгиев.

"Историята на организираната престъпност в България не минава без участие на полицай, магистрат и политик. Американците казват, че организираната престъпност е мястото, където се преплитат икономика, политика и престъпност, така че борейки се с нея, трябва да изчистим и останалите сфери", коментира той.

По думите на главния секретар МВР е функция на обществото, то е част от обществото и не може една част от обществото да бъде обсадена от останалата част. „МВР действително е обект на атаки“, посочи Калин Георгиев. Според него, когато институция като МВР е атакувана, това може да бъде разгледано в 2 аспекта. „Първият е, че работи добре, защото МВР не може да бъде обичано от хората, срещу които противодейства“, смята той.

Георгиев обясни, че причината, поради която е бил облечен с униформата снощи, е не защото иска да покажа колко звезди има, а защото е ръководител за министър Цветанов в един национален щаб, чийто ръководител е министър Павлова и там се ходи по този начин. „Не съм си ги сложил аз звездите. Длъжността на главния секретар на МВР е еквивалентна на началника на отбраната в Министерството на отбраната”, каза той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iskam v sistemata

    0 0 Отговор
    КАЛИНЧО В ЗАТВОРА !
    И ТАМ ДА ГО ТОРМОЗЯТ И ДА ВИДИ ЧЕ ТОРМОЗА НЕ Е ХУБАВО НЕЩО !!

    ИНАЧЕ КАК ЩЕ СЕ НАУЧИ, ТОЙ ЦЯЛ ЖИВОТ НАГЛО ОТ СИСТЕМАТА Е ЖИВЯЛ , СИСТЕМАТА МУ Е ПОДСИГУРИЛА ВСИЧКО НАГЛО ВИСОКА ЗАПЛАТА , БЕЗ ОГРОМНИТЕ ОСИГУРОВКИ И НАГЛО ВИСОКА ПЕНСИЯ И СЛАДКА РАБОТА И ПОЧИВКИ И АБСОЛЮТНО ВСИЧКО.

    МИРОПОМАЗАН ОТ ДЪРЖАВАТА С ЛИЦЕ НА ДЕТЕНЦЕ, ЩОТО ТЕЖКА РАБОТА НЕ Е ВИЖДАЛ И НЯМА И ДА ВИДИ !
  • 2 POLICIATA

    0 0 Отговор
    http://vbox7.com/play:3a93bffc0f
    TOVA E POLICIATA !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.