Last news in Fakti

26 Януари, 2012 15:45 1 458 0

Калин Георгиев чака Цветанов да реши за оставката му

  • калин георгиев-
  • цветан цветанов-
  • бойко борисов
Калин Георгиев чака Цветанов да реши за оставката му - 1
Снимка: БГНЕС

Мисля, че съм човек, който носи отговорност. Това каза на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев относно критиките на премиера във връзка със случаите на полицейско насилие.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев трябва да понесе отговорност за провалилите се в последно време полицейски акции. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия тази сутрин. Въпреки че думата „уволнение“ не прозвуча, Борисов критикува Георгиев, че досега само мълчи и не е казал нито дума по последните акции, предизвикали силен отзвук в обществото.

„Професионалното ръководство на операциите беше изключително слабо“, аргументира се той.
„Действително Цветан Цветанов трябваше да вземе главата на някои от големите началници в МВР“, заяви Борисов, който първи призова за наказания след случая „Мировяне“ и малтретираното семейство.
Министърът на вътрешните работи решава как да постъпи с Георгиев, допълни Борисов и призна, че ако е на мястото на Цветанов, веднага щял да извика главния секретар и да го попита как се води обучение за провеждането на операциите.

„Има различни равнища на отговорност и различни управленски решения, които са взимани. Естествено, аз съм длъжен да се съобразя с критиките на премиера“, каза Георгиев. В отговор на въпрос дали би подал оставка той отговори: „Аз съм взел своето решение и съм го докладвал на министър Цветан Цветанов. Очаквам връщането му от чужбина и ще видим какво ще бъде неговото решение.”

Министър Цветанов участва в неформална среща на министрите на вътрешните работи и правосъдието в рамките на Датското председателство в Копенхаген. В рамките на посещението си той ще проведе работна среща с еврокомисаря по вътрешни работи Сесилия Малмстрьом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА