Last news in Fakti

26 Януари, 2012 20:07 1 253 7

Калин Георгиев не е дал оставка при Борисов

  • мвр-
  • калин георгиев-
  • бойко борисов
Калин Георгиев не е дал оставка при Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът е абсолютно прав, последните две операции на МВР бяха под всякаква критика. Признаваме, че сме допуснали доста грешки и затова още сега започваме организацията на Национално съвещание, което ще има за цел да подобри работата, взаимодействието, координацията и да надгради и възпитанието и обучението на служителите на МВР. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев след проведена среща с министър-председателя Бойко Борисов, в която участва и директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, съобщават от правителствената информационна служба.

По-рано днес премиерът Борисов заяви, че трябва Георгиев да поеме отговорност за последните две акции на МВР – в Мировяне и Скравена, които получиха силен отзвук в обществото след оплакванията от полицейско насилие.

В отговор Геориев заяви, че очаква ресорният министър Цветан Цветанов да реши съдбата му.

Валери Йорданов увери премиера, че ще бъдат взети всички мерки по обучението на състава, подготовката на хората, които участват в операциите и по-внимателен анализ при вземането на решенията.

След края на срещата стана ясно, че няма депозирана оставка на главен комисар Калин Георгиев, нито тази тема е била обсъждана по време на провелите се разговори.

„Ако трябва ще се учим на етика, обноски, тактика и на всичко необходимо за полицейската дейност активности, които трябва да може да правим. Явно забравяме някои неща", заяви Калин Георгиев след срещата, цитиран от БГНЕС.

С Указ на Президента на Република България от 14.08.2009 г. Калин Георгиев е назначен за Генерален комисар на МВР.

"В продължение на 20 години, със смяната на всяко ново правителство, висши ръководни служители са махани от министерството включително до нисши ръководни позиции. Загуби се приемствеността и ние в момента градим от нулата. Не искам да откривам топлата вода, но има още много какво да учим и да надграждаме", заяви още Калин Георгиев.

Премиерът поздрави служителите на МВР за повторния арест на Вальо Бореца, но отправи упрек към съдебната система. "Надявам се в тази съдебна практика, колегите съдии да го разгледат и този случай – защото хора, болни, които излизат под домашен арест, след това с бронирани коли ги задържаме", посочи Борисов. Според премиера подобни случаи демотивира служителите на вътрешното министерство.

Борисов заяви, че МВР е институция, в която хората са въоръжени и овластени със закон, и когато им се даде повече сила и кураж, трябва точно толкова здраво да им се дръпнат юздите, за да не си превишат правомощията.

„И Калин Георгиев, и Валери Йорданов ръководят много хора и носят огромна отговорност. Посъветвах ги да съберат областните началници и да се организират курсове за служителите”, заяви Бойко  Борисов. Той допълни, че подобни действия, които имат за цел да подобрят работата при планирането и организирането на операциите на МВР са необходими, за да може българското общество да бъде спокойно.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Безработен овчар

    0 0 Отговор
    Тоя е полицейски шеф,а пред ББ се държи като ученичка.
  • 4 СЕИР.БГ

    0 0 Отговор
    Аз пък ще си налея още една ракиика.Наздраве на всички,които са си по домовете на топличко.
  • 5 ирина вълчовска

    0 0 Отговор
    хората от мвр добре са си свърщили работата - няма нужда от извинения - нищо не е случаино - трябва да има ред и хората които злоупотребяват да се замислят можеби има защо да се случи това точно в този дом няма закакво да се оплакват -те всички се оплакват когато сгафят - полицията още повече трябва да си стъпи на краката и да поеме контрол върху всички които нарушават закона - то стана анархия в тази държава
  • 6 КАЛИНЧО

    0 0 Отговор
    КАЛИНЧО В ЗАТВОРА !
    И ТАМ ДА ГО ТОРМОЗЯТ И ДА ВИДИ ЧЕ ТОРМОЗА НЕ Е ХУБАВО НЕЩО !!

    ИНАЧЕ КАК ЩЕ СЕ НАУЧИ, ТОЙ ЦЯЛ ЖИВОТ НАГЛО ОТ СИСТЕМАТА Е ЖИВЯЛ , СИСТЕМАТА МУ Е ПОДСИГУРИЛА ВСИЧКО НАГЛО ВИСОКА ЗАПЛАТА , БЕЗ ОГРОМНИТЕ ОСИГУРОВКИ И НАГЛО ВИСОКА ПЕНСИЯ И СЛАДКА РАБОТА И ПОЧИВКИ И АБСОЛЮТНО ВСИЧКО.

    МИРОПОМАЗАН ОТ ДЪРЖАВАТА С ЛИЦЕ НА ДЕТЕНЦЕ, ЩОТО ТЕЖКА РАБОТА НЕ Е ВИЖДАЛ И НЯМА И ДА ВИДИ !

    ЦЯЛ ЖИВОТ ПРИВИЛЕГИИ
    ЦЯЛ ЖИВОТ ВРЪЗКИ

    И НА КРАЯ ДА СЕ ГАВРИ С ХОРИЦАТА ! СРАМНА РАБОТА !
  • 7 парван аспарухов

    0 0 Отговор
    Добре,че не е дал оставка, за къде сме без него!!!!!!!!!!