Last news in Fakti

27 Януари, 2012 16:54 1 430 0

Двама старци заключени в незаконен Дом за възрастни

  • враца-
  • двама старци-
  • незаконен-
  • дом за възрастни-
  • спасени

Двама възрастни хора бяха открити в безпомощно състояние и заключени от няколко дни в незаконен дом за стари хора във Врачанския Балкан.  Това съобщиха от Община Враца.
След получен сигнал вчера заместник - кметът на Община Враца Светозар Луканов със представители на РУ ”Полиция” – Враца са извършили проверка на обект във Врачанския балкан, който е без регистрация за извършване на хотелиерска дейност или социална услуга - дом за стари хора.
При проверката е констатирано, че 92 годишен мъж е с увредено общо състояние, неподвижен с видима травма на единия долен крайник, полугол. Другият възрастен човек е заварен с явно психическо заболяване и неадекватно поведение. Двамата мъже са заключени в обекта от няколко дни.
След предприетите мерки за уведомяване на компетентните органи и поисканото съдействие от заместник - кметът екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и Гражданска защита се отзоваха и възрастните хора бяха изнесени от обекта и превозени до град Враца.
Оказана им е медицинска помощ единият човек е настанен в МБАЛ ”Христо Ботев”-АД - Враца,  другият в Център за психично здраве –ЕООД  –Враца за лечение.
По-късно в същият ден Светозар Луканов свика спешна среща с представителите на всички заинтересовани институции,  които бяха информирани за случилото се още по време на проверката и съдействаха за решаване на проблема, съобщават още от Общината.
Проблемът беше разискван и се обсъдиха мерки по отношение на общата политика за санкциониране на собственика на обекта и евентуалното събиране на необходимите документи и внасянето им в Районна прокуратура –Враца.
На срещата се обсъдиха и възможностите за настаняване в специализирани заведения на намерените възрастни хора след  престоя ми в болничните заведения, съобщиха още от Общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА